MESLEKİ EĞİTİM İÇİN SALON AÇILDI

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, meslek içi eğitim süreçlerini destelemek adına Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu açtı.

MMO Antalya Şubesi'nin meslek içi eğitim ve meslektaşlarının mesleki gelişim süreçlerine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu projesi hayata geçirildi. Kurulan eğitim salonunda Solidworks ve Revit Mep gibi programların eğitimleri verilecek. Oda binası içerisinde kurulan sınıfın açılış törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, MMO Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, şube üyeleri ve çalışanları katıldı.

SERTİFİKA İMKANI

Açılışta konuşan MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, “Açılışını gerçekleştireceğimiz 'Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu' ile günümüzde yaygın kullanımı olan, piyasa koşullarında sıklıkla tercih edilen birçok programın eğitimine de başlıyoruz. Bu eğitim salonunda sanayide çalışan meslektaşlarımızın tercih ettiği, üretimde katı modelleme ve analiz programı olan Solidworks, mekanik tesisat sektöründe çalışan meslektaşlarımızın kullanabileceği 3 boyutlu tasarım programı olan RevitMep ve daha çok endüstri mühendisi üyelerimizin ihtiyacı olan kurumsal kaynak planlama programlarının eğitimlerini gerçekleştirebilecek, üyelerimizin bu alanlarda sertifika sahibi olmasını sağlayabileceğiz. Böylece üyelerimizin gelişen teknolojilerle ilgili bilgi açıklarını kapatmalarına yardımcı olacak, mesleki anlamda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacağız" dedi.

Yılda en az 4 kurs gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyleyen Atmaca, “Üretimde ham madde girişinden son çıktı ürüne kadar tedarik, üretim, fire ve stok gibi her alanın takibini sağlayan kurumsal kaynak planlama (ERP) eğitimlerinin de özellikle endüstri mühendisi üyelerimizin ilgisini çekeceğini düşünmekteyiz. Açılışını yaptığımız bu salon ile ileriki aşamada, Antalya, Isparta ve Burdur'da faaliyetlerini sürdüren mühendis ve mühendis adaylarının ihtiyacı olabilecek Ansys, Fluent, Python gibi güncel programların eğitimi de mümkün olabilecektir. Bugünkü hedefimiz ise kullanıma hazır olan programlar ile yılda en az 4 kurs gerçekleştirmektir. Bugün kentimize bu eğitim salonunu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

“BU EĞİTİMLER SON DERECE ÖNEMLİ”

Atmaca'nın ardından kürsüye çıkan Yunus Yener, verilen eğitimlerle mesleklerinin niteliksizleştirilmesine karşı mesleklerine sahip çıktıklarını söyledi. Yener, “Üyelerimize 103 alanda eğitim veriyoruz. Bu eğitimleri vermekteki amacımız, üniversitelerden temel bilgiler alarak mezun olan meslektaşlarımıza belli konularda iş yapma, yol, yöntem ve projeleri nasıl hazırlayacaklarına yönelik eğitim programları veriyoruz. Bu eğitimlerle işlerin ehil insanlar eliyle yapılmasını sağlıyoruz. Bunu yapabilmek için bu eğitimler son derece önemli" dedi.

“DEĞERLİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR”

Açılışa katılan Başkan Ümit Uysal, açılışı yapılan Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu'nun kente çok büyük katkı sağlayacağını söyledi. Uysal, “Makina Mühendisleri Odamız bizim en yoğun işbirliği yaptığımız kurumlarımızdan biri. Bu yeni ünite, yeni inovasyon çok değerli katkılar sağlayacaktır mesleki uygulamalara. Gönül ister ki Türkiyemiz programların kullanımı kurslarından ziyade programları yazan ülke olabilseydi, yazılımların sahibi olan ülke olabilseydi ama o tren en azından şimdilik kaçmış görünüyor. Gelecekte bir gün Türkiye bunu yapacak gücü dayanışma içinde başaracaktır. Tekrar tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu kurdele kesilerek açıldı. Açılışa katılanlara salonda verilecek eğitimler hakkında bilgilendirme yapıldı.

DHA