MESİRE ALANLARINDA PAZAR YOĞUNLUĞU

Hava sıcaklıklarının 27 derece ölçüldüğü Antalya’da hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, mesire ve piknik alanlarında yoğunluk oluşturdu.

Zehra Tekeci/İrem Güneybaz

Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu mesire alanı aileleriyle keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen vatandaşların ilk durağı oldu. Hava sıcaklıklarının 27 dereceye ulaştığı pazar gününde, şehir stresinden kaçan yüzlerce vatandaş, doğayla buluşarak stres attı. Vatandaşlardan kimi mesire alanında çayını demledi, piknik yaptı. Kimi ise bisiklet sürdü, yürüyüş yaptı, çocuklarıyla oyunlar oynadı. Mesire alanında bulunan oyun parklarına akın eden çocuklar da gönüllerince eğlendi.

Çam ağaçlarının gölgesinde temiz havanın keyfini çıkaran vatandaşlar Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Mesire alanında ailesiyle piknik yapan Hanifi Gürhan, “Biz İskenderun’dan buraya misafirliğe geldik. Yakınlarımız bizi ağırlıyor. Ailemizle güzel ve keyifli bir hafta sonu geçirmek, piknik yapmak için Sarısu mesire alanına geldik. Güzel bir gün geçirdik” diye konuştu.

“İNSANLAR PİKNİK YAPMAYI ÖZLEMİŞ”

Durali Özer ise ailesiyle birlikte uzun bir zaman sonra piknik yapmaya geldiklerimi belirterek, “Bizim için çok güzel bir hafta sonu oluyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evlerde çok vakit geçirmiştik. Şimdi o uzun sürenin özlemini gidermeye çalışıyoruz. Burası da oldukça kalabalık, herkes mangal yakmaya gelmiş. İnsanlar ailesiyle dışarıda vakit geçirmeyi, piknik yapmayı özlemiş İnşallah bir salgın daha çıkmazsa güzel günler bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

“FIRSAT BULDUĞUMUZ AN BURAYA GELDİK”

Mesire alanında arkadaşları ile vakit geçiren Pelin Yeter de, “Çok muhteşem bir gün geçiriyoruz. Hava çok güzel. Uzun zaman sonra fırsatı bulduğumuz an buraya geldik. Salgın sürecinde çok bunalmışız kendimizi dışarıya attık. Burada arkadaşlarımla eğlenceli bir gün geçiriyoruz” dedi.