Mesire alanlarında bayram yoğunluğu

9 günlük Ramazan Bayramı tatili devam ediyor. Hava sıcaklıklarının 24, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Antalya’da aileleriyle keyifli bir gün geçirmek isteyen vatandaşlar, Sarısu Mesire Alanı’nda yoğunluk oluşturdu.

Bayram tatilini değerlendiren vatandaşların yaklaşık 1 milyon kişi de memleketine gitmek için yollara düşerken 1 milyon kişi de memleketine akraba ziyaretine gitti.


Tatil yapmak için turizmin başkenti Antalya’yı seçen vatandaşlar ile otellerde ise doluluk oran yüzde 100’e ulaştı. Sarısu Mesire Alanı’nda mangal yakarak ve piknik yaparak stres atmak ve güzel vakit geçirdi.


Piknik yapan çocuklar ise top oynayarak eğlendi. Bazı vatandaşlar ise havanın ve denizin ısınmasını fırsat bilenler ise Sarısu plajlarında Akdeniz’in serin sularının keyfini çıkardı.


SARISU’DA YOĞUNLUK OLUŞTU

Çam ağaçlarının gölgesinde temiz havanın keyfini çıkaran vatandaşlar Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Mesire alanında ailesiyle piknik yapan Hayriye Denlü “Bayramda birinci bayram günü çocuklarımız ziyaret etti. İkinci bayram günü de çocuklarımızla beraber piknik yapmaya geldik. Bayramımız da güzel, hava da çok güzel bugün. Güzel vakit geçiriyoruz. Bir değişiklik olsun diye buraya geldik” dedi.


Arkadaşları ile piknik yapan mangal başında yakaladığımız Mehmet Ali Güngör ise herkese mutlu, sağlıklı, güzel günler diledi. Güngör, “Bayram havasında geçsin. Baharları birlikte yaşayalım. Şu anda sarı su piknik alanındayız. Bütün yurttaşlarımız burada. İkinci bayram tatillerini değerlendiriyorlar. Çok güzel geçen bir şeker bayramı. Umarım bundan sonra daha güzel günlerde buluşuruz” diye konuştu.


MİSAFİRLERİ AĞIRLAMAK İÇİN PİKNİĞİ SEÇTİ

Bayram tatili için Konya Akşehir’den çocuklarının yanına gelen Hatice Şekerci, “Biz Konya Akşehir'den geldik. Kızım damadımla beraber buraya pikniğe geldik. Çok güzel bir mutluluk içindeyiz. Bayram da çok güzel geçiyor” diyerek duygularını ifade etti.


Canan Bilgi ise hoş vakit geçirip doğa ile iç içe olmak için geldiklerini belirterek “Annem gelip bayram için memleketten geldiler. Havamız değişti, çok güzel oldu. Ramazan'dan çıktık. Biraz açılalım, etrafa bakalım dedik. Bayağı kalabalık ama çok güzel, çok harika” ifadelerin yer verdi.


Bayram tatiline misafir ağırlayan Yaşar Bostan misafirleri ile iyi vakit geçirmek için piknik yapmayı tercih edenlerden oldu. Bostan konuşmasında “Antalya'da yaşıyorum. Buranın yerlisiyiz. Güzel havanın tadını çıkaralım dedik. Bayramımız güzel geçiyor. Çanakkale'den misafirlerimiz var. Annemiz babamız geldi. Eş, dost, akraba buralarda. Bayram işte dolu dolu güzel geçiyor, keyifli geçiyor” diye konuştu.


Piknik yapmayı tercih eden vatandaşlardan Suat Doktor da “Bayram tatili harika geçiyor. Antalya’da hava çok güzel. Tam bir piknik havası var. Tüm gün torunlarım ve çocuklarımla burada vakit geçireceğim.” dedi.