MESİRE ALANINDA ÇÖP OPERASYONU

Antalya’da Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı Gençlik Merkezleri, Dünya Çevre Günü dolayısıyla “Temiz Bir Doğa İçin Koş” sloganıyla çöp toplama etkinliği düzenledi.

RABİA DEMİROK/ÖZGE TOPTAŞ

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesince yürütülen etkinlik Sarısu Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, genç çevre timleri çöp körlüğünü yenmek ve farkındalık oluşturmak adına, koşarken aynı zamanda çöp toplama ve geri dönüşüme kazandırmaya dayanan Plogging faaliyeti gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, TSYD Antalya Şubesi Başkanı Şifa Çiçek, TSYD üyeleri, genç çevre timleri ve genç ofis üyeleri, gönüllüler, antrenörler, sporcular ve gençlik merkezinde faaliyet yürüten öğrenciler katıldı.

Çöp toplama etkinliğini eğlenceli hale getiren katılımcılar, diğer timlerden fazla çöp toplamak için zamana karşı yarıştı. Etkinlik sonunda çevre timleri topladıkları atık miktarlarına göre ödüllendirildi.

“DAHA TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN BURADAYIZ”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan burada Lider Medya’ya özel yaptığı açıklamada, farkındalık yaratmak adına anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Gürhan, etkinliğe oldukça yoğun bir katılım olduğunu ifade ederek, “Katılımcılarımızla zamana karşı bir çöp toplama etkinliği düzenlendik. Bulunduğumuz alan Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri. Kentimizin içerisinden ve dışarıdan gelen birçok vatandaş aileleriyle, çocuklarıyla burada çok güzel vakit geçirebiliyor. Bu alanların olduğu gibi kalması, kirlilikten arındırılması ve güzel bir şekilde geleceğe aktarılması adına farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu alanda yapılan etkinlikle insanlar sofralarını toplayıp gittiklerinde farkında olmadan bıraktıkları çöplerin bir araya geldiğinde nasıl bir kirlilik oluşturduğunu görecek. Ve onlar da bu farkındalığı edinecek. Daha temiz bir dünya için, farkındalık yaratmak için buradayız” diye konuştu.

“FARKINDALIK İÇİN HAREKETE GEÇTİK”

TSYD Antalya Şubesi Başkanı Şifa Çiçek ise Antalya’da çalışmalarını sürdüren gazeteciler olarak doğaya karşı farkındalık yaratacak faaliyetlere desteklediklerini dile getirdi.

Çiçek, çevreyi ve doğayı korumanın önemine değinerek, ”Bu evren bizim ve temiz olması gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımıza, geleceğimize daha iyi bir dünya bırakabilmek, farkındalık yaratmak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle bir hareket başlattık. Umarım başlattığımız bu hareket ile farkındalık yaratabiliriz” dedi.

“TEK BİR DÜNYAMIZ VAR ONU DA KİRLETMEYELİM”

Genç Çevre Timi üyesi 13 yaşındaki Yaren Akgün de, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Farkındalık yarattığımıza inanıyorum. Bizim için koşarak temizlik yapmak hem yorucu hem de çok keyifliydi. Etkinliğimizde bize piknik alanındaki insanlarda yardımcı oldu. Onlara karşı bu bilinci oluşturduğumuza inanıyoruz. Lütfen çevremizi temiz tutalım. Yaşamımızı sürdürebileceğimiz tek bir gezegenimiz var. O gezegeni de kirletmeyelim” ifadelerini kullandı.