MESELE DOLAR MI?

Dolar yükseldikçe ben üzülüyorum ama bazılarının gözü öyle dönmüş ki; belki Erdoğan’ı gönderebiliriz umuduyla sevinç naraları atıyorlar.

Ben bu tiplere soruyorum; Benim aklım erdiğinden beri, T.C. devleti tarihinde ilk defa 2002-2010 yılları arasında sekiz yıl boyunca dolar hiç yükselmedi. Hatta düştüğü zamanlar da oldu.

Hal böyle iken; 2007 yılında Erdoğan’ı devirmek için neden cumhuriyet mitingleri düzenlediniz? 2013 yılında neden Gezi teröristliği yaptınız?

Öyle ya, madem derdiniz dolar idiyse; O yıllarda niye Erdoğan’a destek olmadınız? Ve şu anda dünyayı saran pandemi nedeniyle tüm ülkelerde yaşanan ekonomik sıkıntıları görmezden gelerek salağa yatıyorsunuz? Hani bu gidişle virüsü de Erdoğan çıkardı derseniz şaşırmayacağım artık.

Erdoğan’dan önce pandemi belası olamadığı halde asgari ücretin ortalama yüz yirmi dolar civarındaydı. Yine Erdoğan öncesi dolar her sene ikiye katlıyordu.

Mesela; Erdoğan’ın iktidarı devir aldığı, Ecevit iktidarı yaklaşık üç buçuk yıl sürdü. Üç buçuk yılda da dolar yaklaşık dört kat arttı.

Geçtim çarpan etkisi vs. iktisadi kavramları düz mantık ile düşündüğümüzde bile on dokuz yıllık Ak parti döneminde doların şu an en az otuz Türk lirası olması gerekirdi.

İmrendiğiniz Avrupa ülkeleri yirmi yıl önce bizi; Arap veya Afrika ülkesi zannediyordu. Pandemiden birkaç yıl önce yapılan anketlerde halkımızın yüzde sekseni ülkemiz için en büyük sorun olarak terörü görüyordu. Çünkü; Erdoğan ekonomik sorunlarımızı büyük oranda çözmüştü.

Şu anda ise halkımızın çok az bir kesimi terörü sorun olarak görüyor.  Ki; bu konuda haklılar. Çünkü; Erdoğan terörü bitirmek üzere... Eğer pandemi belası musallat olmasaydı; ekonomik sorunlarımızda zaten çözülmüş gibiydi.

Gelişmiş ülkelerin ekonomileri bu süreçte küçülürken; bizim beğenmediğimiz ekonomimiz uluslar arası verilere göre büyüdü. Dikkatinizi çekerim arkadaşlar! Bizim veriler değil, uluslararası veriler büyüdüğümüzü söylüyor. Önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edeceğimizi söylüyor.

BİRAZCIK SABIR

Bize her gün mavi boncuklar dağıtan muhalefet, tüm dünyayı saran ekonomik sıkıntıyı görmezden gelerek sadece biz sıkıntıdaymışız gibi olayı manipüle etmeye kalkışsa da; biz çarık ile süngü ile kağnı ile savaşlar kazanmış bir milletiz. Çıplak elle tankları durdurmuş bir milletiz. O yüzden umutsuzluğa gerek yok. Birazcık sabır.

Bu da geçer yahu!