MESCİD-İ AKSA ÜMMETİN DAVASIDIR

Rabbim ikram etti, imkan halk etti, Mescidi Aksa’ya bir kaç kere gitmek nasip oldu. Bu ziyaretimizde önceki ziyaretimizdeki gibi ümmet için hiç bir şey yapamadık seyirci olduk geldik. Keşke ümmetin kanayan tüm yaralarını saracak bir kuvvetimiz olsaydı da o yaraları sarıp iyileştirebilseydik fakat olmadı.

En azından Türkiye'de özellikle cami cemaatinin bile diline dolanmış yalan yanlış bir bilgiyi düzelterek duyurarak Mescid-i Aksa Kudüs konusunda Filistin halkı konusunda doğru bir bilinci ulaştırabildiğimiz insanlara ulaştırıp makbul ve mebrur bir hizmet etmiş olmak ümidiyle bir iki mevzuyu arz edeyim.

Birincisi Mescidi Aksa denildiğinde en çok duyduğunuz konu orada muallak taşı olduğu ve havada durduğudur. Daha sonra Yahudilerin bu mucize gizli kalsın diye taşın etrafını kapattıkları ve bu mucizeyi bu şekilde gizledikleridir. Belki bunu şu an okuduğunuzda “evet bizde öyle biliyoruz, öyledir öyle duyduk” diyenleriniz vardır içinizde.

Fakat bu bilgi yalan bir bilgidir. Kesinlikle muallak taşı diye havada duran bir taş hiç bir zaman olmamıştır böyle bir hadise asla yaşanmamıştır olsa olsa Yahudi uydurması Müslümanların aklıyla dalga geçmek için Müslümanların önüne attığı yalandır ve bu yalan bilgiye inanıp yayan her Müslüman bu yalanı uyduranlara bilmeden hizmet etmiş olmaktadır.

Zira Miraç hadisesi ile bütün ayrıntıları haber veren Peygamber aleyhisselam böyle bir detayı böyle bir şeyi asla söylememiş haber vermemiştir sadece bu açıdan bile değerlendirilse muallak taşı yalanının nasıl bir uydurma olduğunu herkes anlar. Kim bilir belki de Yahudilerin Peygamber efendimizin Kubbetus Sahra’dan Miraç’a yükselme hadisesini hazmedememesinden alay etmek için taş yükselmiştir diye uydurduğu bir bilgiden ibarettir.

İkinci husus ve benim için en önemli olan mevzu Filistin konusu açıldığında bazen camii cemaatinin ve sokaktaki Müslüman vatandaşın bile onlar Osmanlı’yı arkadan vurdu onlar Yahudilere toprak sattı şimdi bu musibeti o yüzden çekiyorlar hak ettiler gibi talihsiz sözler sarf etmeleridir. Gerçekte ise Filistin halkı asla Osmanlıyı arkadan vurmamış ve asla toprağını arazisini evini satmamıştır. Hatta kendi içlerinden satan bir kişiyi sattığı için hemen öldürmüşlerdir.

Çünkü Filistin halkı için Yahudi’ye yer satan öldürülmektedir bunun önünü bu şekilde kesmiş toprak satmayı böyle engellemişlerdir. Filistin halkı Yahudilere toprak ve ev satmamış bilakis evleri arazileri sürekli gasp edilip şehid edilmişler ve sürülmüşlerdir. Zaten satma gibi bir durum olmuş olsa bugün zengin varlıklı refah içinde yaşayan çok Filistinli olması gerekir ki gidenlere mağlumdur Filistinliler çok zor şartlarda ağır vergiler ve imkansızlıklar içinde yaşamlarını mücadele ile devam ettirmektedirler.

Şimdi onlar toprak sattı Osmanlı’yı arkadan vurdu yalanını yayanlar dillendirenler Allah'tan korksunlar. Peki, bu yalan Türkiye’de niçin yayılıyor dersiniz. Nedeni çok açıktır. Müslüman halkın şefkat merhamet ve yardım duygusunun önünü kesmek ve bu destekleri kırmak için ortaya atılan ve maalesef birçok kimsenin diline dolandırıp inanmasını sağladıkları bir iftiradır.

Üçüncü ve son olarak internette de dolaşıp yayılan Mescidi Aksa’nın neresi olduğu konusudur. Bir resim yayılıyor. Efendimiz aleyhisselamın Miraç’a yükseldiği Kubbet'üs-Sahra gösterilip orası değil deyip gri kubbe olan kıble mescidi gösteriliyor işte burası Mescidi Aksa deniyor.

Halbuki bu bilgide yalandır. Mescidi Aksa 144 dönümlük alanın tamamıdır. Yayılan bu yalan bilgi ile oluşturulan algı ise Mescidi Aksa’yı küçük bir yer gösterip işgal eden Siyonistlerin bu işgallerini masum gösterme çabasıdır Müslümanları bu konuda yanıltıp tepkisiz bırakma çabasıdır.

Unutmayın inandığınız ve dillendirdiğiniz her yalan işgalci Siyonistleri mutlu edecek bir ameldir ve mutlak surette mesul olursunuz Ruz-i Mahşerde mazur olmazsınız.

Rabbim Mescidi Aksa’nın kurtulmasına Filistinin özgürleşmesine yardım eden bütün Müslümanlardan ebeden razı olsun ve o fetihleri ümmeti Muhammed’e göstersin. AMİN