MERHABALAR SEVGİLİ OKURLAR

MERHABALAR SEVGİLİ OKURLAR

Antalya’nın ve bölgenin sesi olan Lider Gazete’de bugünden sonra spor yazılarımla sizlerle olacağım. Genç bir kardeşiniz olarak; Alanyaspor, Antalyaspor ve bölgemizdeki diğer spor takımları ile organizasyonlarını hep birlikte Lider Gazete’de ele alacağız.

Türkiye’nin gözbebeği Antalyamız, iki ekip ile Süper Lig’de temsil ediliyor. Bugün Alanyaspor’un hazırlık dönemini kısaca bir ele alalım istiyorum…

Öncelikle temsilcimiz hazırlıklarına Topuk Yaylası’nda devam ediyor. Yönetim yeni transferler için mücadele ederken, çiçeği burnunda teknik adam Çağdaş Atan’da takımı hazırlama telaşında. Alanyaspor’un hedefi geçtiğimiz yıl olduğu gibi iyi futbol ve ligi üst sıralarda bitirmek. Avrupa Kupaları’nda mücadele edecek olan Alanyaspor’un, geniş ve bol alternatifli bir kadroya ihtiyacı olduğu kesin.

Bölge bölge bakacak olursak, Alanyaspor’un şu aşamada sol bek, stoper ve forvet hattı için transferlere ihtiyacı olduğu gerçek. Stopere Fatih, sol beke Ahmet Gülay ve forvete Adam Bareiro transfer edildi ancak 3 bölge için birer isme daha ihtiyaç var gibi duruyor. Yönetimin zaten bu bölgeler için çalışmalar yürüttüklerini biliyoruz ve basında her gün yeni yeni isimler gündeme çıkmaya devam ediyor.

Fenerbahçe ile yapılan hazırlık maçı 1-1 berabere bitti. Bu maçta gördük ki topa sahip olan, duran topları etkili kullanan bir Alanyaspor var. Ancak bazı sorunlarda hemen göze çarptı. Sol bekte görev alan Ahmet henüz çok genç ve o ağır lig temposunu kaldıramaz gibi duruyor. Defansın merkezinde ise Fatih ve Caulker’i izledik. Bu iki isim savunma anlamında güven verse de topu oyuna sokma konusunda sıkıntı yaşadılar. İki isminde geçtiğimiz yıl isabetli pas oranları çokta yüksek değildi. O yüzden biraz daha pas dağıtabilen, ayağı düzgün bir stoper takıma katılabilir. Sağ bekte ise Juanfran ve yeri geldiğinde Onur oynadığı için o bölgede herhangi bir sıkıntı görünmüyor.

Çağdaş Hoca, orta alanda geçtiğimiz yıl da oynayan Ceyhun ve Salih ikilisini bozmayacak gibi. Birbiri ile oldukça uyumlu olan bu ikili yine Alanyaspor’un en güçlü yanı olacak. Salih özellikle duran toplarda her geçen gün kendini geliştiriyor. Orta sahaya yakın bir noktadan Fenerbahçe kalesine attığı akıl dolu gol gerçekten muhteşemdi.

Kanatlarda Efecan ve yeni transfer Davidson’u izledik ki beklentimiz ligde de bu iki ismin forma bulması. Milli futbolcumuz Efecan bildiğimiz gibiydi, formunu yakaladığında zaten elinden geleni yapacaktır. Sol kanada alınan Davidson ise muhteşemdi. Hem defansa yardım etti hem de hücumda iyi işler yaptı. Çok kolay adam geçen etkili şutlar çeken bir isim. Ben gerçekten çok beğendim. Önümüzdeki yıl büyük takımların almak için sıraya geçtiği bir futbolcu olacaktır. Gustavo gibi iyi bir oyuncu bile karşısında defalarca çaresiz kaldı. Alanyaspor yönetimi yine tam yerinde bir transfere imza atmış dedirtti.

Forvet arkasında ligin en iyi isimlerinden Bakasetas yerine bu maçta Efkan’la başladı Çağdaş Hoca. Sanırım bu iki isimle o bölgeyi doldurmayı planlıyor. Efkan’da maç içerisinde zaman zaman kaybolsa da uzaktan şutları çok etkili. Sonradan oyuna girip uzaktan şut çekerek bir hayli fazla gol bulacaktır.

Forvette ilk yarı Mustafa Pektemek ikinci yarı Adam Bareiro’yu izledik. Ancak ağır Fenerbahçe savunması karşısında iki isimde bence istenilen seviyede değil. Bu bölge için Babacar ismi geçiyor. Zaten Alanyaspor önce Ayite, ardından Love en son da Cisse ile hiçbir zaman forvet sıkıntı çekmemiş bir takım. O yüzden bu bölgeye net bir adam lazım.

Hazırlık maçları her ne kadar kriter olmasa da Rize’ye 3 atan, Fenerbahçe ile berabere kalan ve çok daha iyi top oynayan Alanyaspor doğru yolda. Fenerbahçe karşısında yüzde 61 topla oynayan ve Fenerbahçe’nin iki katı pas yapan Alanyaspor tam hazır hale gelince çok canlar yakar.

Son olarak bana bu köşede sizlerle buluşmayı sağlayan Sabri Çağlar’a ve tüm Lider Gazete ailesine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde görüşmek dileğiyle…