MERHABA MÜBAREK ŞEHR-İ RAMAZAN

Saygıdeğer kardeşlerim; atalarımızın bir sözü vardır ‘gelecek çok yakındır.’ Gerçekten de öyle değil mi? Evvelki gün Receb-i Şerif’ti, dün Şaban-ı Şerif’ti. Bugün de mübarek Ramazan-ı Şerif’in içinde bulunuyoruz.

***

Yine İslam büyükleri -aziz insanlar- şöyle misal vermişler; ‘Recep ayında tarlayı nadasa bırakın, Şaban ayını ekmeye başlayın, mübarek Ramazan ayı da hasat zamanıdır’. Ne güzel tarif etmişler.

***

Eğer geçen Ramazan’dan beri ibadetlerimizi ihmal ettiğimizi düşünürsek tekrar Recep ayında başlamış olsak, Şaban ayında da hem belirli hatalarımızı bırakıp hem ibadetlerimizi yapsak hem de bolca tövbe edip sadakalar ikram etsek.

***

Ramazan-ı Şerif’te daha ciddi, daha samimi olarak dinimizin emirlerine sarılsak, günahlardan kaçınsak gerçekten hem dünya işlerimizde düzelme, fazla kazanç hem de ahiret işlerimizde ihlaslı oluruz. Bu da Rabbimizin rızasına, Peygamber efendimizin şefaatine sebep olur.

***

Değerli kardeşlerim, hiç düşündük mü neden bu aziz milletin evlatları Ramazan-ı Şerif’ten sonra namazı niyazı bırakıp günahlara dalıyor. Nasıl ki her işin bir alt yapısı varsa İslami yaşantının da bir alt yapısı vardır. Bu yaşantının da sürdürülebilir olmasının temeli namazdır.

***

Dünya işlerinde kararlı ve azimli olduğumuz gibi ibadet konusunda da ciddi, kararlı ve ihlaslı olmamız lazım. Yarın ahirette mahşer yerinde görevini tam yapmaya çalışanlar/yapanlar Rabbimizin izni ile Sırat Köprüsü’nden düşmeden cennete geçecekler.

***

Fakat namaz, oruç, zekat, hac konusunda gevşeklik gösterenler eli boş dönecek. Paramız eksik olunca ekmek bile alamadığımız gibi eğer ibadet yetersizliğinden dolayı cennete giremezsek vay halimize.

***

Hz. Ömer efendimiz bizi uyarıyor, ‘İki kişiden Allah’a sığınırım. Biri kafirin atılganı, ikincisi Müslümanın şuursuzu’. Gerçekten şu anda insanlar evsiz, vatansız, eşsiz, çocuksuz kalıyorsa, güzelim binalar harabe oluyorsa, işte bu kafirin atılganı insanlığı perişan ediyor.

***

Ben de Müslüman’ım diyen; mübarek Ramazan-ı Şerif gelince sevinmiyorsa, ibadetlere yanaşmıyorsa, sadaka vermiyorsa, namaz ve oruçtan uzak duruyorsa Allah korusun hem inancı sarsılır hem de Hz Ömer efendimizin söylediği gibi Müslümanın şuursuzu olur.

***

Bu hayatta bizi ümitlendiren çok güzel şeyler de oluyor. Gençlerimizin içinde öyle güzel yetişenler var ki. Onlarda ilim, irfan, ahlak, fazilet, namus, iffet, haya, edep, ar, vakar, ciddiyet, haysiyet ve şahsiyet sıfatları ile donatılmış mübarek Ashab-ı Kiram’ı hatırlatan güneş gibi bir nesil yetişiyor.

***

Dinine, vatanına, bayrağına, milletine bağlı bu aziz gençleri kutluyorum. Onları yetiştiren azizlerden ve yardımcı olanlardan Allah razı olsun. Onlar sadece yurt çapında değil dünyanın hemen hemen bütün devletlerinde var.

***

SON SÖZ

İşte bu pırlanta gençler insanlığa hizmet edecek. Ecdadımız Selçukluların, Osmanlıların yolundan gidecek. İnşallah ülkemiz 2030’a kadar eski gücüne kavuşacak, yeryüzüne barış ve huzur o zaman gelecek.