MERHABA ANTALYA

Bundan 39 yıl önce çıktığım gazetecilik yolculuğunda uğramadık istasyon kalmadı. Gece foto muhabiri olarak başladığım yolculukta yurt dışı temsilciliği dahil birçok görevde bulundum.

Çok uzun süre köşe yazdım. 3’ü roman olmak üzere 11 kitap yazdım. Gazete ve TV’lerde üst düzey yöneticilik yaptım. Ama içimdeki gazeteci çocuğu hiç engellemedim. Her makama önce gazeteci kimliğimle oturdum Antalya benim için çok kıymetli.

Bu nedenle de bu köşede yazmak benim için çok büyük bir onur. Artık hafta içi her gün bu sayfada beraber olacağız. Ankara siyasetinin gölgesinde Antalya’yı konuşacağız. Gündemi tartışacağız. Her konuda bana yazabilirsiniz

PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA MİSALİ

Haydi Bismillah! Altılı masa ile başlayalım yazmaya. Altı benzemez aldıkları talimat ile bir masa etrafına oturdular ama ne oturmayı becerebildiler. Ne de kalkmayı becerebilecekler. Pimi çekilmiş bomba misali oturuyorlar. Masa patlayacak ama ne zaman kimse tahmin edemiyor.

Mesleğe başlayalı 40 yıl oldu. Meral Akşener’i Tansu Çiller’in danışmanlığı döneminden tanırım.  Temel Karamollaoğlu’nu Sivas Belediye Başkanlığı döneminden. Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal’ı ise yetiştikleri ocak olan Yeniden Milli Mücadele kadrolarından tanırım.

Ben hiçbir zaman mücadeleci olmadım ama çok saygı duyduğum bir büyüğüm vasıtasıyla hemen hepsini çok yakından tanırım. Bu 6 lider arasında sadece Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan ile şahsi hiçbir tanışıklığım yok.

Bu 6 liderin hepsi birey olarak ele alındığında birbirinden değerli şahsiyetler, ama altısı bir araya geldiğinde ortaya karışık bir şey oluyor. Ne dedikleri anlaşılıyor ne de istedikleri. Altılı masanın bir aday üzerinde anlaşması zor gözüküyor.

Kemal bey zaten her şartta aday olmak istediğini açıkça beyan etti. Davutoğlu dillendirmese de kendi adaylığı konusunda birleşilmesini istediğini biliyorum. Gültekin vefalı çocuktur. O Meral Akşener’i bekler ona göre hamle yapar. Babacan kendisi olamazsa Abdullah Gül ismini ortaya atar.

Eh Temel Karamollaoğlu zaten Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Asıl sorun Meral Akşener ve onun yükselen egosu. Sayın Akşener oy oranlarındaki yükselişe paralel olarak masada daha etkili olmak istiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusuna en büyük engeli de kendisi koyuyor. Başbakan olmak istiyorum diyor ama aslında güçsüz bir Cumhurbaşkanı istiyor. İmamoğlu Akşener’in istediği güçsüz Cumhurbaşkanlığına uyar mı bilemem. Ama bence zor.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra kimse temsili Cumhurbaşkanı olmak istemez. Uzun lafın kısası “Altılı Masa”nın işi zor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına kimi çıkartsalar başarılı olamayacaklarını bildikleri için şimdiden masayı dağıtma planları yapıyorlar.

TİTİZLİKLE TUVALETLER TEMİZLENİR

Güzel iş vallahi CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer İzmir’in kalabalık bölgelerindeki 40 tuvaleti bir yıllığına 43 milyon liraya ihale etmiş. Tuvalet başına 1milyon 75 bin lira. Aylık 89 bin 588 lira. Asgari Ücret brüt 10 bin 88 lira.

Her tuvalet için 3 kişi çalıştırsan toplam personel gideri 30 bin 264 lira. Hadi 20 bin lira da maliyet koyalım 50 bin lira ortalama. Geriye ne kaldı Tuvalet başına 39 bin lira kar.

Hadi 9 bin lira da görülmeyen gider diyelim. Aylık tuvalet başı net 30 bin lira kar. Bence güzel iş. Ne yapsak biz de mi ihale takip etsek?