MERAK EDİYORUM

Transferler konusunda hiçbir zaman ön yargılı olmadım. Hiç beklemediğiniz birinden hiç beklenmeyen bir performans ortaya çıkabilir. Bu durum Antalyaspor'un yeni transferi Diogo Sousa için de geçerli. Belki de Kırmızı-Beyazlıların 10 yılına damga vuracak, unutulmaz bir performans sergileyecek. Kendisi dahil kimse bunu bilemez.

Ancak Portekizli kalecinin tercih edilmesi yolunda belirlenen kriterler için merak ettiğim şeyler var.

İmza töreninde bunu sordum, ancak tatmin edici bir yanıt alamadım. "Hocamızın istediği ve yaşının genç olması sebebiyle transfer ettik" dendi. 23 yaş, Türkiye için genç olabilir, ancak Avrupa için olgunlaşma dönemidir. Ayrıca 23 yaşına kadar A takım seviyesinde hiç şans bulamamasını kenara koyuyorum, genç takımlarda bile sadece 24 maça çıkmış...

Mesela yabancı sınırlamasının geldiği ve Antalyaspor'un da buna destek verdiği dönemde yapılan ilk yabancı transferinin hem de as kalecinizin de yabancı olmasına rağmen bu bölgeye olmasının nedeni nedir?

A takım kariyeri sıfır olan Sousa'nın 23 yaşına gelene kadar genç takımlarda bile doğru dürüst şans bulamaması ve sadece 24 kez eldiveni eline geçirmesi kimsenin kafasını karıştırmadı mı?

Son maçına 1.5 yıl önce çıkan bu kaleci hangi performansına göre transfer edildi, kalecinin antrenman performansı mı transferde etkili oldu? Yanıt 'evet' ise kaç antrenmanı takip edildi?

Sporting Lizbon'u yakından takip eden gazeteci Bruno Sousa Ribeiro'ya bu kalecinin yeteneği ile ilgili olarak yönelttiğim soruda bile bir değerlendirmenin yapılamayacağını, çünkü maça çıkmadığını söylemesine rağmen, bu kalecinin yeterliliğine nasıl karar verildi?

Bu kaleciye ödenecek para; Sporting Lizbon'den aldığı B takım maaşının altında mı, yoksa üstünde mi olacak?

Sporting Lizbon alt yapısından çıkan ve ilk kez takımından ayrılan bu kaleci için yetiştirme bedeli ödendi mi, ödendiyse ne kadar? (Bu konuyla ilgili olarak Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Çelik, yazılı olarak açıklama yapılacağını söyledi. Sayın Çelik'in sözünde duracağına inanıyorum)

Ve en önemlisi; bu transfer için ne kadar menajer ödemesi yapılacak?

Başta söylediğimi tekrar ediyorum; Diogo Sousa çok başarılı bir Antalyaspor kariyeri çıkarabilir. Aksinin olacağını iddia edemem, ancak kafa karıştıran bir transfer olduğu çok açık.

Yukarıda yönelttiğim soruların tamamının mantıklı bir açıklamasının olabileceğini de göz önünde bulundurarak, hem Diogo Sousa hem de Sherel Floranus transferlerinin hayırlı olmasını diliyorum.