MEMUR ALIM İLANIDIR

Muhalefetteki partilerin eylem ve söylemleri beni hiçbir zaman sarmadı. Sarmadığı gibi her gün kendilerinden fersah fersah uzaklaşıyorum.

***

Nasıl uzaklaşmayayım ki; kurulmuş bir partinin yahut da, kurduğun partinin genel başkanı olacaksın. Ama; yüreğin yetip seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olamayacaksın.

***

Cumhurbaşkanı adayı olamadığın gibi, dün kıyasıya kavga ettiğin kişiler ile bir masa etrafında toplanıp, Erdoğan’ı devirmek için kimi aday göstersek acaba diye kara kara düşüneceksin.(iz)

***

Masa da oturma düzenini çözmekten başka başka vizyonları, projeleri olmayınca hiç birisi de çıkıp ‘’Ben Cumhurbaşkanı adayıyım’’ diyemiyor.

***

12 yıldır CHP’nin başında olan ve girdiği onlarca seçimi kaybeden Kemal bey bazen cesaretlenip; “ben adayım diyecek” gibi oluyor ancak her defasında 'altılı masa' görüşmelerinde yeni bir kriz patlak veriyor.

***

Yukarıda vizyon ve projeleri yok dedim. Bunu biraz açayım; Muhalefet partilerinden açız, öldük, bittik sızlanmalarından ve de; buna çözüm olarak vergi almayacağız, ucuz mazot vereceğiz, bedava elektrik vereceğiz, çalışanlara zam yapacağız demekten başka vaat duydunuz mu?

***

Muhalefetin bu vaatleri ütopyadır. Bir ülke vergi almadan ayakta kalamaz. Ayakta kalamayan ülke çalışanlara nasıl zam yapsın ki? Muhalefettekiler; elektrik, mazot edebiyatı yapmak yerine, kazandıkları belediyelerde; su ve ulaşım fiyatlarına zam yapmasalardı…

***

Kar yağınca, sel basınca tatile çıkmayıp da birazcık halkımızın yanında olsalardı, seçmene; benim tarzıma alışacaksınız demek yerine, seçmenin tarzına ayak uydursalardı, kendi içinizde genel başkanınızı da kapsayacak şekilde, partidaşlarınıza ; ‘’Vız gelir, tırıs gidersiniz’’ deyip, sonrada tükürdüğünüzü yalamasaydınız belki biraz güven kazanır, halkta karşılık bulurdunuz.

***

Zaten zurnanın tam burada zırt dediği yere geliyoruz. İBB adayınızı allayıp pulladınız ve İstanbul halkına yutturdunuz. Sonra da Türkiye halkına yutturmaya kalktınız. Ama olmadı. Şimdi ise malum şahıs yerlerde sürünüyor Gelecek yerel seçimlerde İBB adayı bile göstermeyeceksiniz. Bu aşikar.

***

İBB başkanının boyaları erken dökülünce; yıpranmasın diye Cumhurbaşkanı adayınızı açıklayamıyorsunuz. Onun için; sizden emir alacak Cumhurbaşkanı adayınızı alı, pulu dökülmesin diye son dakikalarda açıklayacaksınız.

SON SÖZ

Sahi biz 2023 seçimlerinde altılı masadan emir alacak memur mu seçeceğiz, yoksa Cumhurbaşkanımı? Sağlık ve huzurla kalmanız duası ile…