Meltem Çarşısı icradan 100 milyon TL'ye satılıyor

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Meltem Çarşısı icra tarafından 100 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’ne ait Meltem Çarşısı belediyenin borçlarını ödeyememesi nedeniyle icra tarafında 100 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Borçlarıyla gündemden düşmeyen Muratpaşa Belediyesi’ne bir şok daha. Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal’ın ilk döneminde kütüphane, öğrenciler için çamaşırhane ve restoran olarak açılan daha sonra balık çarşısı yapılan şimdi ise kafelerin bulunduğu Meltem Çarşısı icradan satışa çıkarıldı

 BORÇ 2 MİLYAR

Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, 2024/76 Esas sayılı kararı ilana çıkardı. Çarşı 100 milyon 215 bin Lira’dan satışa çıkarken, ilk artırma 1 Kasım 2024 tarihinde saat 10.10’da yapılacak. Öte yandan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, üçüncü döneminin ilk günlerinde belediyenin artık borç batağında olduğunu kaydetmişti. Muratpaşa Belediyesi’nin yaklaşık 2 Milyar TL borcunun olduğu öğrenildi.


 “BELEDİYEMİZİN BORÇLU OLMASINDAN NEDENSE ÇOK KEYİF ALDILAR”

Meltem Çarşısı 100 milyon TL'ye icradan satışa çıkmasının ardından Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal bir açıklama yaptı.

 Bazı çevrelerin Muratpaşa Belediyesinin borçlu olmasından nedense çok keyif aldığını belirten Başkan Uysal, “Bunu köpürtüyorlar. Aklı başında, makul olan herkes biliyor ki Muratpaşa Belediyemizin bütün borçları, 40 yıl önce hazırlanan imar planları nedeniyle ortaya çıkan "kamulaştırmasız el atma" davaları nedeniyle oluşan borçlarıdır.

Kamulaştırmasız el atma davalarının yükü, bilanço döneminde Türkiye’nin en borçsuz belediyelerinden biri olan Muratpaşa Belediyemizi bir anda Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri haline getirmektedir" dedi.