Melike öğretmenin kalbi Furkan’a can oldu

Aydın’da 4 Eylül tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede 13 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen öğretmen adayı Melike Seven'in (25) bağışlanan kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde acil kalp bekleyen Furkan Özdemir'e (22) nakledildi.

Kaza 4 Eylül akşamı Karacasu-Tavas kara yolu üzerinde meydana geldi. A.G. yönetimindeki kamyonet, karşı yönden gelen Melike Seven idaresindeki otomobille çarpıştı. Kazada 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Otomobil sürücüsü Melike Seven araçta sıkıştı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların tüm uğraşlarına rağmen Melike Seven'in 17 Eylül'de öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Melike Seven'in ailesi, öğretmen adayı biricik kızlarının organlarını bağışladı.

KALBİ ANTALYA’YA GETİRİLDİ

Antalya'dan giden ekip kalbi alarak Sağlık Bakanlığı'na ait helikopteri ile Melike’nin kalbini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirdi. Burada acil kalp bekleme sırasında olan ve hastanede yatan Furkan Özdemir'e nakledilmek için operasyon başlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Bayezid başkanlığında Prof. Dr.Cengiz Türkay, Prof. Dr. Ozan Erbasan, Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, Doç. Dr. Salih Özçobanoğlu, Dr Abdullah Maşta ve Dr Üzeyir Tapdığı'ndan oluşan ekip Melike'nin kalbine Furkan'a nakletti.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Prof. Dr. Ömer Bayezid, Furkan Özdemir'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Furkan'ın kalp yetmezliği nedeniyle 2018 yılından buyana yapay kalp ile hayata tutunduğunu belirten Prof. Dr. Bayezid, "Furkan yapay kalp ile yaşamını sürdürür iken kendi kabinin düzelmesini bekledi. Bu nedenle kalp nakli olmak istemedi. Kalbinin eski sağlığına kavuşmayacağını anlayınca nakil olmayı kabil etti. Furkan'ın kan grubu olan AB. Yani genel alıcı olduğu için Melike'nin kabini uyumlu çıktı. Yine Melike'nin vücut metrekaresi ile Furkan'ınki aynı olması bizim için iyi haberdi. Furkan yeni kalbi ile sağlığına kavuştu” dedi.

Sağlığına yeniden kavuşan Furkan Özdemir ise nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Bayezd ve tüm hocalara teşekkür etti