Melih Beken Kolombiya Antalya Fahri Başkonsolosu oldu

Antalyalı iş insanı Semih Beken düzenlen törenle Kolombiya Cumhuriyeti’nin Antalya Fahri Başkonsolosu oldu.

Kolombiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Julio Anibal Riano ve çok sayıda davetlinin katılımı ile Kolombiya Antalya Fahri Konsolosluğu açılış töreni gerçekleştirildi. Törende Büyükelçi Riano tarafından Antalya Fahri Başkonsolosluk rozeti Melih Eken'e takıldı.

“BÜYÜKELÇİ RİANO’DAN MELİH BEKEN’E TEŞEKKÜR “

Törende bir konuşma yapan Kolombiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Julio Anibal Riano, " Hem doğası hem de tarihi ile göz kamaştıran ve batının babası olan Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, burası dünyanın en güzel bölgesidir. Bu bölgede konsolosumuz sayın Melih Beken’in başkanlığında Antalya Fahri Konsolosluğunun açılışının gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Hükümetimiz adına, Büyükelçilik adına ve kendi adıma, bu hassas görevi kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

“KOLOMBİYA HALKINA GÖNÜLDEN DESTEK VERECEĞİM”

Kolombiya Antalya Fahri Başkonsolosu Melih Beken ise yaptığı açıklamada; "Kolombiya'nın bu özel gününde Fahri Başkonsolosluk görevimin de başlangıç olması benim için ayrı bir anlam taşıyor.3 yıl önce başlayan bu süreçte bana desteğini esirgemeyen başta sevgili eşim ve evlatlarıma, ağabeyim Semih'e ve bizleri yetiştiren anne ve babama şükranlarımı sunarım. Bu günden itibaren Kolombiya halkına gönülden destek vereceğim. İki ülke arasında ki ticaretin daha da artması için, iş insanlarını bir araya getirip güzel çalışmalar yapacağız. Kolombiya'lı dostlarımıza Türk misafirperverliğini, zengin Türk kültür ve tarihini tanıtma fırsatı bulacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Riano tarafından Beken'e Fahri Konsolos beratı verildi.

Öte yandan Kolombiya Cumhuriyeti’nin özgürlüğünü pekiştirildiği, Boyaca Muharebesi’nin 205. Yıldönümü de kutlandı.