MELEK YATIRIMCILAR ANTALYA’DA BULUŞACAK

Antalya OSB Teknopark tarafından Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) iş birliğinde 25-26 Ekim’de gerçekleştirilecek WBAF 2022 Dünya Kongresi ve Akdeniz Kongresi, 125 ülkeden melek yatırımcı, politika yapıcı, girişimciler ve 23 Akdeniz ülkesini Antalya’da ağırlayacak.

Zehra Tekeci/İrem Güneybaz

Her yıl düzenli olarak dünyanın 125 ülkesinden 2 bine yakın üst düzey iş insanı, yatırımcı, politika yapıcı ve çok sayıda girişimcinin katılımıyla küresel bir tema altında düzenlenen WBAF Dünya Kongresi bu yıl “Pandemi Sonrası Ekonomiler İçin Dijital Dönüşüm” temasıyla ilk kez Antalya’da gerçekleştirilecek.

GİRİŞİM VE İNOVASYONA KATKI SAĞLAYACAK

Melek yatırımcılar, girişimciler ve KOBİ’lerin pandemi döneminden eskisinden daha güçlü çıkması için ortak bir yol haritası oluşturmayı amaçlayan kongre 25-26 Ekim’de Nirvana Cosmopolitan Kongre Merkezi’nde yapılacak. Konuşmacı programları, paneller ve sunumların gerçekleştirileceği kongre girişimcilik ve inovasyon ekosistemine büyük katkılar sunacak. Kongre programına 125 ülkeden 800’e yakın üst düzey iş insanı, politika yapıcı ve melek yatırımcı olmak üzere bin 500 kişi katılacak.

Kongreye ilişkin Muratpaşa ilçesinde bir otelde Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde tanıtım programı düzenlendi. Lansmana Antalya Vali Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, iş insanları ve yatırımcılar katıldı.

FORUMUN EN GÜZELİ ANTALYA’DA OLACAK

Tanıtım programında konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Yazıcı, “Her manada bize düşen bütün mükellefiyetleri yerine getirip aynı zamanda da gelen tüm konukları rahat ettirerek, güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki, bugüne kadar yapmış olduğunuz Dünya Melek Yatırım Forumlarının en güzeli Antalya ev sahipliğinde olacak. Biz bunu şehir olarak temin edeceğiz” dedi.

“TARIM VE TURİZMDE DÜNYA STANDARTLARI ÜZERİNDEYİZ”

Vali Yazıcı, dijitalleşmenin salgın döneminin de etkisiyle hayatın ilk sırasında yer almaya başladığını belirterek, “Bütün hayatımızı telefonlara ve tabletlere koyduk. Yaşamımıza oradan devam ettik. Önlenemeyen bir değişim süreci içerisindeyiz. Ama bir konuya da parantez açmak istiyorum. Biz bu şehirde iki şeyi güzel yapıyoruz. Tarım ve turizmi dünya standartlarının üstünde yapan bir şehiriz. Bu da bizim en büyük gururumuz” diye konuştu.

“ANTALYA’DA TÜM YOLLAR TURİZME ÇIKAR”

Antalya’nın ürettiği tarım ürünlerini dünyaya ihraç ettiğini ifade eden Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu yaparken de elverişli doğamızı ve teknolojimizi kullanarak kaliteli ürünler üreterek dünya pazarına sunuyoruz. Turizme geldiğimizde ise 680 bin yatağımızla tartışmasız dünyanın bir numarasıyız. Bu yıl inşallah 9 milyonu aşacak olan yabancı misafirimizle Akdeniz çanağında uygun fiyatla ve en üst standartta turizm hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bizim meşhur bir sözümüz var. Antalya’da bütün yollar turizme çıkar diye. Bu başarı her iki sektörde de hem teknolojik anlamda hem de bilişim anlamında dünyayı yakaladığımız anlamına geliyor. Ben İnanıyorum ki, 25-26 Ekim’de yapacağımız Dünya Melek Yatırım Forumu her manada şehrimiz ve ülkemiz için iyi olacak” ifadelerini kullandı.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ UNSURLAR ARASINDA”

Dünya Melek Yatırım Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş da, kongrenin iki yıldır çevrimiçi olarak yapıldığını dile getirdi. Altuntaş, kongrenin “Pandemi Sonrası Ekonomiler İçin Dijital Dönüşüm” temasında yapılacağını hatırlatarak, “Dijital dönüşüm büyük ve küçük şirketler için en önemli unsurlardan biri haline geldi. Büyük yatırımlarla yapılan bu dönüşüm küçük şirketler için oldukça zorlayıcı. Özellikle salgın süreciyle birlikte en ufak şirketler dahil dijital dönüşüme mecbur kaldı. Dünyada yaşanan enflasyonunda zorlaştırdığı bu süreçte kongremizin önemli bir noktaya dokunacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Ali Bahar ise kongre programını Antalya’da gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bahar, yatırım ortamının iklimini hazırlamak amacıyla OSB’de çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, bu çalışmaların ve emeğin ürününün nitelikli bir kongreyi Antalya’ya kazandırmak olduğunu dile getirdi.

UÇAK İNİŞ REKORU KIRILDI

Öte yandan Vali Yazıcı tanıtım programında Antalya’nın bir rekora imza attığını duyurdu. Yazıcı, “Sizlerle bir sevincimi de paylaşmak isterim. Cumartesi günü Antalya’ya 1003 tane uçak inip, kalktı. Bu bir rekordu. 1003 uçak ile 81 binin üzerinde misafirimiz şehrimizi ziyarete geldi. Rakamlarımız iyi gidiyor. Antalya bir dünya şehri. Bu tür organizasyonları da layıkıyla yerine getirecektir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.