MEİS ADASI’NA KAPILAR AÇILDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iki yıldır düzenlemeyen ve Kaş ilçesinin kardeş bölgesi olarak anılan Meis Adası turları başladı.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Kaş’ın, gözde turizm rotaları arasında yer alan Yunanistan'ın Meis Adası’na Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır yapılamayan günü birlik tur hizmetleri başladı.

“HAFTADA İKİ GÜN SEFER YAPILIYOR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan tur acentesi sahibi Fethi Öztürk, iki yıllık aranın ardından Meis Adası’na tur faaliyetlerinin 26 Mart itibarıyla başladığını söyledi.

Öztürk Yunanistan’a kapıların açılmasıyla 9 Şubat itibarıyla teknelerin ve feribotların hazırlıklarına başlandığını ifade ederek, “İki yıldır teknelerimiz kapalı şekilde Meis Adası’na hareket etmek için bekliyordu. Şubat ayı itibarıyla teknelerimizin bakımına başladık ve turlara hazır hale getirdik. İlk seferlerimizi 26 Mart’ta başlattık. Mart ayından bu yana Çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki gün sefer gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“KİŞİ BAŞI 35 EURO”

Sezon hareketliliği arttıkça tur sayılarının da artacağını belirten Öztürk, “Turlarımızı öncelikle haftanın 3 gününe, 1 Mayıs itibarıyla ise haftanın her gününde düzenlemeyi planlıyoruz. Turlardan faydalanmak isteyen tatilcilerden pasaport, Schengen vizesi, en az iki aşı kartı talep ediyoruz. Kartlarda yer alan son aşılarının üzerinden 9 ay geçmemesi gerekiyor. Geçmişse eğer PCR testi ya da Antijen testi mutlaka olmalı. Yeşil pasaportlu tatilcilerde ise vize gerekli değil” ifadelerini kullandı.

Öztürk turlarının ücretlerine ilişkinde bilgi vererek, “Yurt dışı çıkış harcı 150 Türk lirası. Tur fiyatımızı ise gidiş dönüş kişi başı 35 euro olarak belirledik” dedi.

TEKNELER HAZIR BEKLİYOR

Mevcut turlarda nisan ayı itibarıyla yabancı misafirlerin ağırlıkta olduğunu belirten Öztürk, turizm sezonu açıldığında Türk misafirleri de turlara beklediklerini ifade etti.

Öztürk, 2019 yılındaki turizm rakamlarını bu yıl da yakalamayı hedeflediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 “Nisan, mayıs ve haziranda ise doğa aktivitelerine ilgi duyan yabancı müşterilerimizin buraya gelmesi elbette turlara yansıyor. Kaş bölgesinde her yıl olduğu gibi temmuz ayında yoğunluk bekliyoruz. Burada turizm temmuz ayında başlıyor ekim sonuna kadar devam ediyor. Sezona hazır tekne ve gemilerimizle bütün misafirlerimizi sessiz, sakin ve tertemiz denizi ile Kaş ilçesine bekliyoruz.”