MECLİSTE ‘TATAR RAMAZAN’ BENZETMESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısı Başkanvekili Deniz Filiz Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıdan önce söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Çetin, Başkan Böcek’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara yönelik, “Antalyalılar ‘sıradakilerin’ olduğunu merak ediyor. Böyle Tatar Ramazan figürleri gibi hareket etmek isteyen başka mecralara yönelsin” dedi.

Antalya Büyükşehir Meclisi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısı 123 madde ile Başkanvekili Deniz Filiz Başkanlığı’nda gerçekleşti. Mecliste AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin’in ve MHP’li Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in farklı konular üzerinde yaptığı konuşmalar dikkat çekti. AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, “Başkanın koronavirüs tedavi süreciyle başlayan olayları her birlikte izliyoruz. Belediyede ‘Atanmışlar, seçilmişler’ çekişmesiyle başlayan, imza yetkisinde sınırlamaya girilen, siyasi yetki karmaşası ve hesaplaşmayla devam eden ardından sosyal medyadan hesaplar sorulan karşılıklı atışmaların olduğu, birilerinin intikam peşinde birilerinin de çıkar peşinde koştuğu bir durumu hayretle izliyoruz. Olan da Antalya’ya oluyor. Maalesef Antalya kaderine terk edilmiş durumda” dedi.

“ANTALYALILAR ‘SIRADAKİLERİ’ MERAK EDİYOR”

Çetin, Antalya Büyükşehir Be3leidye Başkanı Muhittin Böcek’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara dikkat çekerek, “Yönetim hizmetlerin kendiliğinden olacağını zannediyor, çalışmaya niyeti olmayan çocuk misali sadece seyrediyor. Belediyede ilçelere sürgün demek bile istemiyorum. Görevlendirmeler son hızla devam ediyor. Bunlarla ilgili sorumluluk sahibi insanlar sosyal medyada ulu orta hesaplaşma yarışına giriyor. Antalyalılar ‘sıradakilerin’ kim olduğunu merak ediyor. Böyle Tatar Ramazan, Ramiz Dayı figürleri gibi hareket etmek isteyen başka mecralara yönelsin. Belediye böyle yönetilmez. Böyle idarecilik olmaz. Artık asli işiniz olan hizmet vermeye odaklanın ve dünyanın gözbebeği Antalya’yı yönettiğinizin farkına varın. Bu kısır çekişmelerinizi kenara bırakıp hizmet üretin. Ne yapmak istediğinizden emin olun ve karar verin” ifadelerini kullandı.

“İŞİN İÇİNE SİYASET GİRDİ”

Konuşmaların ardından başlayan meclis toplantısı gündemin 58. maddesiyle hararetlendi.  Korkuteli Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve uzun zamandır tartışmalara konu olan pazar yeri ile ilgili açıklama yapan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, “29 ilçeden 1 ilçenin kaderine nasıl terk edileceğini ya da Korkuteli’nde yaşayan 60 bin kişinin ve Korkuteli’nin ne kaybedip kaybetmeyeceğini hep beraber oylayalım. 16 Ekim’de aynı yerle ilgili belediyemize ait 10 buçuk dönüm arazide çok eskiden soğuk hava deposu olarak planlama yapılmış. Şu anda Korkuteli Belediyesi’nin şantiyesi üstünde. Merkezde de kamulaştırılma ihtiyacı olmayan belediyemize ait hiçbir yer yok. Buraya Korkuteli hizmet binası, İçişleri Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu ödenekle ilçe merkezinin tüm ilçe müdürlüklerinin de içinde toplanacağı bir kaymakamlık binası ve Türkiye’de olmayan tam kapalı, ısıtmalı, soğutmalı bir pazar yeri yapmaya çalışıyoruz. Daha önce mecliste aynı komisyon doğru bir iş yaparak hukuka ve yönetmeliğe uygun olduğunu belirtti. Ardından neredeyse tüm partiler belediye hizmet alanı olması için kabul etti. Sonrasında ise işin içine siyaset girdi” diye konuştu.  

“BANA SORMA”

Daha önce komisyon kararının olumlu olduğunu ancak siyaseten kararların değiştiğini belirten Başkan İşlek, “264 tane saf pazarcının duygularıyla oynayan bir grup onları toplayarak askı sürecinde itiraz ettiler. Daha önce hukuka uygun olduğuna karar veren komisyon ise bu itirazı kabul etti. Daha sonra ben İmar Daire Başkanını aradım. Hangi kanuna, hangi yönetmeliğe, neye göre bu saçma itirazları kabul ettiklerini sordum. Bir ilçenin kaderiyle niye oynandığını sordum. İmar Daire Başkanı ‘Bana bir şey söyleme, İmar Komisyon Başkanımızla görüş’ dedi. Komisyon Başkanımızı aradım nedenini sordum o da bana ‘Başkanım bana bir şey söyleme Muhittin Başkanımıza sor’ dedi. Muhittin Başkanımızı aradım, durumu anlattım. O da bana ‘Biliyorsun ben rahatsızım. Sen CHP Grup Başkanı ile görüş’ dedi. Resmen resmi, hukuki hakkı olan, yüzde yüzü belediyemize ait olan araziye şu anda askıyı kabul ettik diye buraya getiriyoruz” dedi.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

Başkan İşlek, projenin kabul edilmemesinin hiçbir nedeni olmadığını belirterek, “İlk defa Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde bir ilçenin belediye hizmet binası, hükümet binası ve kapalı pazar yeri yapmasına ret verecek bu meclis. O kandırılan pazarcılarımıza, karardan dolayı tuvaleti, mescidi olmayan sokaklarda yer bulacağız. Ben hukuki hakkımı ararken 1 yıl geçecek. Bu komisyonda hukuksuz bir şekilde askıda itirazları kabul eden komisyon, elinizi vicdanınıza koyun. Bana neye göre karşı çıktığınızı açıklayın” sözlerine yer verdi.

BAŞKAN İŞLEK REST ÇEKTİ

58'inci gündem maddesinde yer alan Korkuteli pazar yerindeki imar değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz görüşülüp oylandı. Maddeye MHP 'Hayır' oyu verirken, CHP, İYİ Parti, DSP ve SP 'Evet', AK Parti ise 'Çekimser' oy kullandı. Oylama sonrası söz alarak tepki gösteren Korkuteli Belediye Başkanı MHP'li Ömer İşlek, “Ben söz verdiğim projelerin tamamını bitirdim. Benim 3 yıl 2 ay boşluğum var. Kafayı taktığım zaman da çok güzel takarım. Madem öyle bundan sonra İmar Komisyonuna gelen, teknik anlamda hiçbir sıkıntısı olmayan ve benim siyaseten gördüğüm ne kadar madde varsa takip edeceğim. 100- 150 tane de asker bulacağım kendime, askıda itiraz ettireceğim. Aynı komisyon hukuk olarak hakkı olan o konuyu sosyolojik olarak değerlendirsin. Vatandaş itiraz etti diye de iptal etsinler. Bundan sonraki imar komisyonunda çıkan olayları göreceğiz. Ben bunu ne kadar para gerekirse cebimden harcayarak 19 ilçede yapacağım. Bu kararda kayıtlara geçsin. Korkuteli’nin ve çocuklarımızın geleceğini 1 yıl ertelediniz. Pazarcı esnafını sokağa attınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

AHMET ARĞILLI – BAYRAM OKUDAN