MECLİSTE SAYAÇ ŞOKU

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in konuşması damga vurdu. Belediyeye ait sosyal tesislerin, su sayacının söküldüğünü ileri süren Özeren, “ASAT yetkilisi birinin değil de, İYİ Parti ilçe başkanının talimatıyla sayacın sökülmesi bizi derinden üzdü” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu başkanlığında yapılan Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı 116 gündem maddesinin görüşülmesiyle açıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, Başkan Böcek’in durumunun iyi olduğunu ve kısa zamanda hastaneden taburcu olacağını belirterek, “Muhittin Böcek’in durumumun iyi olduğunu ve hastaneden taburcu olacağını öğrendik. Hastalıkla mücadele eden herkese sabır diliyorum, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

“BELEDİYE TESİSİNİN SAYACINI SÖKTÜLER”

Mecliste söz alarak ilçesindeki sorunları dile getirerek belediyeden cevap isteyen Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, "Belediyemize ait sosyal tesislerin su sayacı söküldü. Vatandaşlar da ciddi şekilde tepki gösterdi. Bildiğim kadarıyla bu durum hukuksuz. Yaptığım araştırmada da maalesef ASAT yetkilisi herhangi birinin değil de İYİ Parti ilçe başkanının talimatıyla sayacın sökülmesi beni çok üzdü. Sebebinin ise yukarıda içme suyu sıkıntısı çekilirken aşağıda çiçek ve çimen sulamanın doğru olmayacağı olduğunu öğrendik. Ona da tamam dedik ancak yaptığım tespitlerde 20’ye yakın bahçe su abonesi verilmiş olduğunu öğrendim. Su kaynaklarını çoğaltmadan bahçe su abonesi verilmesine karşı çıkmıştık. 2019 Nisan ayından sonra Gündoğmuş Fatih Mahallesi’ne kaç tane bahçe su abone verilmiş öğrenmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“MEMLEKETE İHANET EDİYORUZ”

Aksu sınırları içerisindeki Altıntaş Mahallesinin 15338 ada 4 parselin bir kısmının ’Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı’na dönüştürülmesi maddesine, AK Parti ve MHP grubundan ret oyu verildi. Ak Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, konuyu kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek ret oyu kullandıklarını açıklarken, MHP Sözcüsü Selçuk Senirli, "Akaryakıtlarla ilgili bilgi vermek istiyorum. Antalya’daki ruhsatlı akaryakıt sayısı 422, İzmir’de 460, Ankara’da 558, İstanbul’da 744’tür. Antalya’nın 2019 yılı akaryakıt tüketimi 826 milyon 487 bin 162, İzmir’in 1 milyar 344 milyon 383 bin 073 litre, İstanbul’un 4 milyar 168 milyon 543 bin 285 litre. Biz meclis eliyle bu memlekete ihanet ediyoruz. Bunun başka bir izahı yok. Bu istasyona harcanan para bu memleketin insanlarının parası. Ranta kullanmamalıyız. Burada ruhsat sahibi eksiklikleri varsa tamamlayalım. Ancak yeni istasyon yaparak hem bu insanların batmalarına hem de memleketin kıt kaynakların hovardaca kullanılmasına müsaade etmeyelim. Gerek yok. Yazık. Ciddi ihtiyaç varsa tamam ama memleket için faydalı mı gözden geçirelim" diye konuştu.

FATMA ARSLAN

FOTOĞRAF: SADIK ÇETİN SADAK