MECLİSTE OTOPARK ANLAŞMAZLIĞI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ocak ayı devam meclisinde Demre’de otopark olarak kullanılan pazar yerinin belediye hizmet alanı olarak kullanılmasına ilişkin imar planı değişikliği maddesinde anlaşmazlık yaşandı. AK Parti meclis üyelerinin çekimser oy kullandığı madde oy birliğiyle kabul edildi

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı devam meclis toplantısı 34 gündem maddesiyle gerçekleştirildi. Başkanvekili Deniz Filiz Başkanlığı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündemin 32. maddesi tartışmalara neden oldu. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Demre Belediyesi sınırları içerisinde  Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 24 Aralık 2020 tarihinde aldığı karar doğrultusunda  pazar yeri alanının belediye hizmet alanı olarak düzenlenmesi ve plan notlarının eklenmesine ilişkin gündem maddesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

KOCAKAYA MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

 

AK Parti meclis üyelerinin daha önce ret verdiği madde ile ilgili bilgilendirme yapan İYİ Partili Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, “Söz konusu alanın plan notu, pazar yeri olarak gözükmekte. Bu alanda pazar yeri olmadığı beyan edilmiş ancak çok yakın bir mesafede pazar yeri mevcuttur. Ayrıca zaten belediye hizmet alanı olarak çevrilen bir bölge pazar yeri olarak da kullanılabilir. Demre’mizde mevcut alan otopark alanı değildir. Diğer yandan ret gerekçesinde tarihin günışığına çıkarılmasıyla ilgili çekincelerin olduğunu gördüm. Demre, 3 tane ören yeri ve metrekareye en fazla tarihi eser düşen bir bölge olması sebebiyle tarihsel zenginliğiyle bilinen bir ilçedir. Dolayısıyla olası bir kazıda tarihi eser çıkmasının tarihe ışık tutmak anlamında yararlı olacağını düşünüyorum. Bu yer zaten emsali değişmeden ortak akılla, vatandaşlarımızın talep ve istekleriyle şekil alacaktır. Elbette biz o alanı betonlaştırmayı hedefleyen bir belediye değiliz. Emsal değişmeyecek, otopark plan notu yok, mevcut pazar yerimiz de yeterlidir” notunu düştü.

“KAMUOYU AYDINLATILMADI”

AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin ise, söz konusu alanda yapılması planlanan projelerin kamuoyunda aydınlatılmadığı gerekçesiyle komisyonda şerh düştüklerini belirtti. Çetin, “Komisyonda şerh düştük çünkü Demre’de yeteri kadar kamuoyunun aydınlatılmadığı kanaatine ulaştık. Demre merkezde insanların araçlarını bırakacağı bir yer bulunmadığı, Noel Baba klisesine çok yakın bir mesafede olması dolayısıyla ihtiyaçları karşılayan özel bir noktada olması nedenleriyle çekincelerimizi belirtmiştik. Vatandaşların ihtiyacını giderdiği için önemli bir lokasyon. Elbette tarihi eserlerin gün yüzüne çıkması doğaldır. Ancak bir iş yapalım derken başka bir taraftan Demre halkını mağdur edecek bir pozisyona girmemek lazım. Bu gerekçelerle komisyon raporuna katılmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELİNİZDE PROJE YOK”

Benzer bir emsal kararın Korkuteli Belediyesi için alındığını hatırlatan Ali Çetin, “Burayla alakalı meclis olarak genel tutumumuzu sergilememiz gerekiyor. O madde aldığımız kararda yerin hazırlanmadığından dolayıydı. Burada da hazırlanmış bir proje yok. Aceleye getirmemek gerek. Elinizde proje yok. Boş bir projeyi geçirmeye çalışıyoruz. Burada ne olacak, otopark var mı hiçbir bilgi yok. Siyasi hiçbir durum yoktur. Kabul etmememizin tek nedeni projenin içeriğinin olmamasıdır” dedi.Karşılıklı konuşmaların sonucunda AK Parti meclis üyeleri çekimser oy kullanırken, diğer partilerin evet oyu verdiği madde oy çokluğuyla kabul edildi.

FATMA ARSLAN