Meclis'te gündem 'teleferik' faciası

Yerel seçimlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclisi gerçekleştirildi. Mecliste konuşan MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli teleferik kazasını gündeme getirerek “Teleferik faciasının nedenlerinin araştırılması için uzman kişiler tarafından bir heyet oluşturularak, kusuru ve ihmali olanların hızlı bir şekilde bulunup cezalandırılmasını ve teşhir edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yerel seçimlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayında ilk meclis gerçekleştirildi. Teleferik kazasının yaşandığı bölgede olduğu için geçici mazeretli sayılan Başkan Muhittin Böcek’in yerine Bayram Ali Çeltik meclise başkanlık yaptı. Teleferikteki çalışmalar tamamlandıktan sonra meclisin yarısından katılarak başkanlık eden Böcek, teleferikte hayatını kaybeden vatandaş rahmet dileyerek yaralılara da acil şifa diledi. Böcek, teleferik faciası ve kurtarma çalışmaları süreciyle ilgili bilgilendirme yaparak açılış konuşması yaptı. Tünektepe’de meydana gelen ‘teleferik faciası’ gündem oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, teleferik faciasının nedenlerini araştırılması için bağımsız denetim komisyonu oluşturulmasını önerdi. 


TELEFERİK İÇİN KOMİSYON ÖNERİSİ 
MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, yaptığı dilek ve temenni konuşmasında teleferik kazasını gündeme getirerek şunları söyledi: 'Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle, Antalya'mızın bu zor gününde, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Valimize, Sayın AFAD Başkanımıza ve belediyemizin itfaiye daire başkanı ve personeline AFAD'ın ve bütün bu olayda kusuru bulunanların, yapılışından bugüne kadar uygunluk raporu veren, denetimini yapan, kontrollerini yapan ve işletenlerin, bağımsız denetçiler ve uzman kişiler tarafından bir heyet oluşturularak araştırılmasını ve kusuru ve ihmali olanların Milliyetçi Hareket Partisi ve Antalya olarak talep ediyorum. Detaylı şekilde araştırılmasını ve sonuca bağlanmasını, suçluların hızlı bir şekilde cezalandırılmasını ve teşhir edilmesini talep ediyoruz.”


BÖCEK’TEN SENİRLİ’YE YANIT 
Böcek, Senirli’nin açıklaması üzerine yaptığı konuşmasında: “Sayın Senirli, kaza ile ilgili yapılacak olan araştırmaya değindi. Orada ihmal olup olmadığı, ne olduğu veya olmadığı konularıyla ilgili ilk olarak öncelikle vatandaşlarımızın korunması ve kurtarılması gerekmektedir. Sonrasında bu konularla ilgili çalışmalar yapılacaktır. Tabi ki adli süreçler de olacaktır. Bunları söyledik. Bu konuda, ifadeleri alınmak üzere 13 kişiye yönelik işlemler yapılmaktadır.  2017 yılında, tesis hizmete açıldı. Biz her zaman önceki yöneticilere teşekkür etmişizdir. Biz 2019 yılında göreve başladığımızdan itibaren, işi devralan firma lisanslı Davras, Isparta, Pamukkale, Bursa, Uludağ gibi yerlerde faaliyet gösteren bir firma. Bu konuyla ilgili de bizde belediyemizin şirketine 2017 yılında belediye meclisi tarafından verilmiş devam ettirdiğimiz bir konudur. Kimsenin merakı olmasın. Bu konular en iyi şekilde burada sizlere de meclisimizde de anlatacağım” dedi. 


HER HİZMETİ OLUMLU ŞEKİLDE DESTEKLEYECEĞİZ 

AK Parti Grup sözcüsü olarak Bahattin Bayraktar yaptığı konuşmasında “Demokrasi tecelli etmiştir. Aziz milletimiz bu şekilde uygun görmüştür. Bu seçilen bütün belediye başkanlarımızın Antalya'mıza hayırlı hizmetler yapmasını canı gönülden temenni ediyoruz. Biz de AK Parti grubu olarak Antalya'mıza yapacağınız her olumlu hizmeti olumlu şekilde destekleyeceğimizi buradan beyan ediyoruz. Neticede yapılacak olan hizmetleri de Antalya kazanacaktır. Antalya'nın kazanması her zaman AK Parti olarak bizim de şiarımızdır. İnşallah sizler bizlerin yapmış olduğu hizmetlerin inşallah daha iyisini yapma noktasında çalışırsınız, gayret gösterirsiniz. Biz de Antalya olarak hep beraber bir kez daha kazanmış oluruz” dedi.


MECLİS BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ 
Mecliste yeni Divan Katipleri, Meclis Başkan Vekilleri ve komisyonların seçilmesi gündemdeydi. Meclis Divan Katipliği’ne CHP’den Taylan Şanlı ve CHP meclis üyesi Müge Gezginci Ünsal seçildi. Meclis Başkanvekiliğine ise Bayram Ali Çeltik seçildi.  Encümen üyeleri gizli oy ile belirlenerek, CHP’li meclis üyelerinden Adnan Kabaağaç, Büşra Özdemir, Mustafa Bilici, Nazmi Gündüz, Zafer Tan seçildi. Plan Bütçe Komisyonu oluşturularak İYİ Parti’den CHP’ye geçen Ahmet Aydın, Mehmet Balık, Osman Sert ve Erkan Çelik seçilirken AK Parti adına Kemal Sancaktar 


KOMİSYONLAR BELİRLENDİ 
İmar bayındırlık Komisyonu ise CHP’li meclis üyelerinden Mithat Aras, Sıdıka Gökyar Kızılca, Hasan Can Kamburoğlu, Burak Çeker ve AK Parti meclis üyesi Hasan Cumhur Göncü isimlerinden oluştu. Çevre ve Sağlık Komisyonuna ise CHP’li meclis üyelerinden Celal Koç, Refik Emre Altekin, Gülsüm Özer, Müge Gezginci Ünsal isimlerinden oluşurken AK Parti adına Murat Menzilcioğlu seçildi. Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna da Nilüfer Deveci, Metin Yaraşçı, Önder Kurnaz,  Hasan Akkoyun CHP’den seçilirken AK Parti meclis üyelerinden Tuğba Er seçildi. Ulaşım Komisyonu için Rıza Maden, Süleyman Tursun, Erdal Yayıcı İsmail Şentürk CHP’den 4 meclis üyesinden oluşurken AK Parti’den ise Levent Konur ismi seçildi. 


BİRLİK ÜYELERİ SEÇİLDİ

Tarihi Kentler Birliğine ise CHP meclis üyelerinden Mehmet Tufan, Sadık Dizdaroğlu, Gülen Ercan isimlerinden oluştu. Sağlıklı Kentler Birliği CHP’li meclis üyesileri Nihat Karayel, Koray Küçüksarı ve Nilüfer Deveci’den oluştu. Yağlı Güreşler Düzenleyen Kentler Birliğine ise CHP’li meclis üyellerinden Hasan Aydın, İsmail Şentürk Ergüven Yılmaz, Erkan Demirci seçildi. ANTAB Turizm Birliği oylaması gizli yapılarak 11 CHP’li meclis üyesinden oluştu. Birliğin asil üyeleri; Aşkın Yenier, Mithat Aras, Müge Gezginci Ünsal, Hasan Can Kamburoğlu, Nazmi Gündüz, Semih Top, Mehmet Ali Çobanoğlu, Rıza Maden, Refik Emre Altekin, Koray Küçüksarı, Hasan Aydın isimlerinden oluştu. Akdeniz Belediyeler Birliği asil üyeliğine Büşra Özdemir, Şükrü Koçak, Yücel Yücesan, Mahmut Köse, Ulaş Özgen, Mehmet Kula, Sadık Dizdaroğlu, Rüştü Peker, Erdoğan Erdoğan, Mustafa Bilici, Recep Karatop, Yusuf Kumbul seçildi.