MEB'DE YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ
Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi ile Bakanlığın bina envanteri, bina sıra numaraları verilerek coğrafi olarak kayıt altına alınmış olduğundan bundan sonraki kurum açma ve kapatma işlemlerinin de MEBCBS bina sıra numaraları ile alan yapılması düzenlenerek Bakanlığın bina envanterinin güncel tutulması sağlandı.
Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul, en az 5 çocuk bulunması hâlinde ise ana sınıfı açılabilecek.
Özel eğitim ana sınıfı, ana sınıfı ve uygulama sınıflarının dersliklerinin binanın giriş katında aydınlık ve güneş alan bölümünde olmasının esas olduğu ancak bu şartların sağlanamadığı durumlarda ısı, ışık ve havalandırmanın sağlandığı diğer katlarda da ana sınıfı ve uygulama sınıfı açılabileceğine yönelik düzenleme yapılarak okul öncesi eğitimde sunulan imkânların arttırılması sağlandı. BİLSEM açılışlarında bu kurumlarda bulunması zorunlu derslik sayısı azaltılarak mevcut okul binalarının müstakil bir bölümünde de BİLSEM açılabilmesine yönelik düzenleme yapmak suretiyle özel yetenekli öğrencilere sunulan eğitimin daha da yaygınlaştırılmasına imkân sağlandı.
Okul pansiyonların açılışında aranılan öğrenci kapasitesi şartı 100'den 50'ye düşürülerek pansiyonların açılması kolaylaştırılarak daha fazla öğrencinin pansiyonlardan yararlanmasına imkân sağlandı.
HABER MERKEZİ
Manavgat Öğer Ortaokulu tarafından düzenlenen Ramazan şenliği keyifli dakikalara sahne oldu. Okul öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı gösteriler izleyenlerden tam not aldı.
Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya Kent Konseyi tarafından düzenlenen 21. Yüzyılda Antalya Çalıştaylarının açılış töreni gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, devlet korumasındaki çocukların sağlık, eğitim ve gelişim süreçleri desteklenecek.
Sağlık Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı arasında imzalanan “Acil Durumlarda Türk Arama Kurtarma Bölgesi İçerisinde Tıbbi Tahliye Faaliyetlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Manavgat’ta görev yapan 112 Acil Sağlık ve UMKE personeline eğitim verildi.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun (TÜSF) düzenlediği, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın da katıldığı 2025 Yılı Üniversiteler Planlama ve Koordinasyon Toplantısı, 21-23 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.
Giresun’da düzenlenen Okul Sporları Hentbol Genç Kızlar Türkiye Birinciliğinde Türkiye şampiyonu olan Antalya 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u ziyaret etti.
Akdeniz Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından “Öğrencilerini Kariyer Gelişiminde En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite Ödülü”ne layık görüldü.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret etti. Ziyarette gelece yönelik projeler ve iş birlikleri üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
Dünyanın ilk rahim nakli ve Türkiye’nin ilk yüz ile çift kol nakli gibi birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) Şeref Üyesi seçilen ilk akademisyen oldu.
Akseki Şahinler Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Akseki Anadolu Lisesi öğrencilerine Ankara gezisi düzenlendi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz