19 MAYIS COŞKUSU MEYDANLARA TAŞTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kentin dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kutlamalar kapsamında yaptığı konuşmada, “Gençliğimize güveniyoruz. Türk gençliğinin ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanın süper ligine taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Zehra TEKECİ/Özge TOPTAŞ

Kutlamalar kapsamında Muratpaşa ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen tören, bando takımı eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Atatürk Anıtı’na, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kentte hizmet veren sivil toplum kuruluşları ve dernekler çelenk bıraktı.

“19 MAYIS ULUSAL KURTULUŞUN BAŞLANGICIDIR”

Törende konuşan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın anlam ve önemine değinerek, “Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesiyle imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması ile her türlü işgale açık hale gelen kutsal vatan toprakları, düşman tarafından büyük bir iştahla paylaşılmaya başlanmıştır. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması Türk milletinin yeniden doğuşunun, ulusal kurtuluşunun başlangıcıdır. Bir milletin esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih etmesidir. Samsun’da yanan kurtuluş meşalesi Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri büyüyerek Ankara’da bir güneş gibi Misakı Milli sınırlarını aydınlatmasıdır” diye konuştu.

“TAŞIDIĞINIZ SORUMLULUK ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR”

Gürhan, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın gençlere bir armağan olduğunu belirterek, “19 Mayıs Cumhuriyetimizin kuruluşu, Mustafa Kemal Atatürk’ün siz gençlere armağan ve emanetidir. Sevgili gençler geçmişini, tarihini ve kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan, bunu gençlere aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Gelecek ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış, hoşgörü anlayışı içerisinde, tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü hale getireceksiniz. Sevgili gençler siz Kara Fatmaların, Nene Hatunların, ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların ve Atatürklerin soyundasınız. Sevgili gençler yolunuz uzun sorumluğunuz büyük. Sizler ülkemizin geçeğine ümit olunuz. Çok çalışınız. Ailenize ve ailevi değerlere sahip çıkınız. Omuzlarınızda taşıdığınız sorumluluk ülkemizin geleceğidir” ifadelerini kullandı.

Antalya’da 19 Mayıs kutlamaları çelenk töreninin ardından Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen programla devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen kutlama programına, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan katıldı.

“GENÇLERİMİZE İNANCIMIZ TAMDIR”

Vali Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığını söyleyerek, “19 Mayıs’ta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğündeki hareket şükürler olsun ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu temin etti. Bugün Cumhuriyetle, demokrasiyle yaşıyorsak o günkü büyük önderin, silah arkadaşlarının ve Türk halkının büyük kurtuluş mücadelesiyle mümkün olmuştur. Türk gençliğini bu bilinçle yetiştirmek, tarihini öğretmek adına ve geleceğe umutla bakmak adına tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Gençlerimize bir yandan tarihimizi anlatırken, diğer yandan da 2053-2071’deki Türkiye Cumhuriyetinin olması gerektiği yerle ilgili hedeflerimizi vermek anlamında da gayret içerisindeyiz. Gençliğimize güveniyoruz. Türk gençliğinin ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetini dünyanın süper ligine taşıyacağına inanıyoruz. Dünyada adaleti sağlayacak olan Türk devletinin tesis edecek o güce gençler sayesinde ulaşacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kutlama töreni, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletisi ile sonra erdi.