MAVİ YOLCULUK

Bodrum, Bozburun, Marmaris, İstanbul ve Karadeniz kıyılarındaki tersanelerde inşa olunan bu gemiler, motorlarıyla birlikte deniz aracı teçhizatıyla donatılmaktadırlar.

***

Guletlerdeki yolcu sayısı geminin boyuna bağlı olmakla birlikte, çoğu sekiz ile on iki kişi barındırabilmektedir. Bu gemiler, yolculara müstakil konaklama sağlayabilmekte, kiralandıklarında hizmet ve eğlence olanağı vermektedirler.

***

Modern Guletler bir evin tüm konforuna sahiptir. Deniz yolculuğunda küçük grupların yakınlığı, dostluk ve paylaşma atmosferini geliştirmekte; müşteriler ve mürettebat arasında rahat ilişkiler yaratabilmektedir. Seyahat acentaları özel gruplar veya istenildiğinde münferiden charter ve belirli turlar düzenleyebilirler.

***

Bir Guletle, büyük okyanus gemileri Kruvazörün aksine, kıyıda gizlenmiş ve çoğu kez metruk koy ve körfezler keşfedilebilir. Küçük liman ve yerleşimler kıyı hayatının büyük gemilerin gerçek şekilde yansıtamadığı samimi bir görünümünü sunmaktadırlar. Bir bakıma Gulet odası denize bakan manzaranın devamlı değiştiği tam servisli bir otele benzetilebilir.

YAT GEZİLERİ

İstanbul ve Çevresi

İstanbul'da yatçılar, şahane doğal manzaralar, açık deniz ve muhteşem güneş batışı ile Bizans ve Osmanlı tarihine seyahatin hazzını tadarken etkileyici hisarlar, saraylar ve camiler arasında deniz yolculuğu yapmaktadırlar.

***

Nefes kesici Boğaz içinde deniz yolculuğu yapıp, Asya ve Avrupa'yı birleştiren iki muazzam köprünün altından geçtikten veya camilerin sıralandığı Haliç'i dolaşıp veya Adalar'daki koy ve körfezlerde gezindikten sonra Ataköy Yat Limanı, Ataport Yat Limanı ve West İstanbul Marinaya dönebilirler.

***

Kuzey denizinden Avrupa iç sularıyla yatçılar Avrupa kanal sistemi ve Rhine ve Tuna Nehirleriyle Karadeniz limanlarına ve İstanbul Boğazı ve yat limanlarına ulaşıp, kısa ve güvenli yoldan Türk Akdeniz sahillerine ve yat limanlarına ulaşabilirler.

İstanbul’dan Ege kıyılarına ulaşırken Yalova Yat Limanı, Burhaniye Yat Limanı ile Ayvalık Yat Çekek Yeri hizmet alınabilecek önemli duraklar arasında yer almaktadır.

İZMİR'DEN KUŞADASI'NA

İzmir şehri, gemi ve yatların devamlı dolaştığı dar ve uzun bir körfezin başında yer alır. Kozmopolit ve canlı şehre, galeriler, tiyatrolar ve kültürel etkinlikler özel bir hareketlilik kazandırır. Levent Marina bir yatçılık macerası başlatmak için uygundur.

***

Urla iskelesinde kıyıyı dolduran küçük adalarda güzel plajlar ve demir atıldığında aletli ve aletsiz dalınacak, yüzülecek şaheser köşeler mevcuttur. Karaburun'da güzel oteller, çay bahçeleri ve balık lokantaları harika dağ dekoru ve berrak temiz su arasında yer almaktadır.

***

Çeşme civarında Büyük Altın Yunus Setur Marina kompleksi ve Ilıca Dalyandaki Çekek mahalleri güvenlik açısından kayda değerdir. Temmuz ayında Çeşme'nin uluslararası şarkı yarışması, ilçeye heyecan ve şenlik katan dünyaca ünlü icracıları cezbeder.

DOĞA HARİKALARI

Bu bölgedeki termal hamamlar, Ilıca Körfezi'nde deniz suyuna karışan kıyıdaki doğal kaynakları, Çeşme'nin güneydoğusunda güzel koylar muhteşem bir manzara sağlar. Kuşadası Körfezi, Ege sahilinin plaj, körfez ve koylarıyla güney ve güneydoğuya açılmaktadır. Teos Marina ve Alaçatı Yat Limanı bölgenin önemli tesisleri arasında yer almaktadır.