MATSO BAŞKANI GÜNGÖR: ÇABA GÖSTERİYORUZ

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, ilçe ekonomisini çeşitlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Manavgat bir turizm kenti. Bunu tespit edelim. Turizm en hassas sektörlerden biri. Her şeyden etkileniyor. Bunun için kent ekonomisini çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla turizmin yanı sıra tarım, eğitim ve organize sanayi bölgesi (OSB) bizim için önemli" dedi.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, ilçe ekonomisini çeşitlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Manavgat bir turizm kenti. Bunu tespit edelim. Turizm en hassas sektörlerden biri. Her şeyden etkileniyor. Bunun için kent ekonomisini çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla turizmin yanı sıra tarım, eğitim ve organize sanayi bölgesi (OSB) bizim için önemli" dedi.

Ahmet Boztaş’ın vefatının ardından Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Seydi Tahsin Güngör’ün, Manavgat’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiği basın toplantısı sohbet havasında gerçekleşti. Manavgat ırmak kenarında bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen MATSO Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında Başkan Güngör, göreve gelmesinin ardından yapılan çalışmalar ve gelecekte yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

GÜNGÖR “MANAVGAT’TAN BİR AHMET BOZTAŞ GEÇTİ”

Konuşmasına Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden MATSO eski Başkanı Ahmet Boztaş’ın tedavi sürecine değinerek başlayan Güngör, “Rahmetli Ahmet Başkanımız yaptığı hizmetlerle Manavgat’ta iz bıraktı. Yaptığı çalışmalarla bugün herkes ‘Manavgat’tan bir Ahmet Boztaş geçti, mekânı cennet olsun’ diyor” dedi.

“BOZTAŞ’IN YOLUNDA İLERLEYECEĞİZ”

MATSO olarak ismini yaşatmak amacıyla MATSO Meclis Toplantı Salonuna oy birliği ile Ahmet Boztaş’ın ismini verdiklerini belirten Güngör, “Başkanımız Manavgat, iş dünyasına ve MATSO’ya çok büyük hizmetler yaptı.  Meclis ve yönetim olarak Ahmet Boztaş Başkanımızın yolunda ilerleyerek projelerini kaldığı yerden azimle çalışarak aynı şekilde sürdüreceğiz” dedi.

“NE KADAR TALEP O KADAR ÇÖZÜM”

Göreve gelmesinin ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Güngör, “Komitelerimiz ile toplantılar yaparak üyelerimizin sorunları masaya yatırdık. Üyelerimizi ziyaret ederek saha da yaşadıkları sorunları aldık. Üyelerimiz bize ne kadar talep iletirse bizde o kadar çözüm noktasına gidiyor ve bu talepleri yetkili mercilere ileterek çözmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

ÜYE DOSTU ODA

Salgının devam etmesi ve işyerlerinin kapalı olmasının bölge ekonomisini ciddi anlamda sıkıntıya soktuğuna dikkat çeken Güngör “Bizde üyelerimizin sıkıntılarını yerel yetkililerin yanı sıra Ankara’da başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere bütün ilgili mercilere ilettik. Bunların sürekli takipçisi olduk ve talep ettik. Üyelerimizin yaşadığı sorunlar ilgili TOBB’a sürekli yazılar yazdık. Taleplerimiz hepsinde de sonuç aldık” dedi.

Hedeflerinin merhum Ahmet Boztaş’ın yapmış olduğu hizmetler ve ideallerinin üzerine koyarak çalışmalar yapmak olduğunu ifade eden Güngör, Manavgat’ın bir turizm kenti olduğunu, turizmin her şeyden etkilenen en hassas sektörlerden bir tanesi olduğunu belirterek “Bunun için kent ekonomisini çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla turizmin yanı sıra tarım, eğitim ve organize sanayi bölgesi bizim için önemli. Turizm, ticaret, tarımın yanı sıra kent ekonominin çeşitlenmesi için çaba gösteriyoruz. Kentimizde tarımın yatırım yapılabilir sektör olması, Manavgat Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması, Manavgat’a bir üniversite kazandırılması, kentin ihracat potansiyelinin artırılması gibi birçok alanda çaba gösteriyoruz”

TURİZME YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Manavgat-Side Turizm destinasyonun Türkiye’nin en büyük turizm destinasyonlarından birisi olduğunu belirten Güngör, “Antalya’ya gelen turistin üçte biri Manavgat bölgesine gelmektedir. Turizmde ürün ve pazar çeşitlendirme amacıyla çalışmalar yapıyoruz. 17 ülkede turizm fuarlarında ve yurt içi fuarlarında stant açarak bölge tanıtımı ve alternatif turizme yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Manavgat için alternatif turizmin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Güngör, Selçuklu Kervan Yolu ile ilgili çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirterek  “Kervan yolu projemizi tanıtımına yönelik çalışmalar başlayacağız. Bölgemizin kış aylarında da daha canlı hale gelerek turist ağırlaması için otellerimizin sportif alt yapılarının geliştirilmesi için turizmcilerimize çağrıda bulunacağız” dedi.

Manavgat’ta en büyük sektörlerden bir tanesinin de tarım olduğunu belirten Güngör, tarımda ürün çeşitliğinin sağlanarak ürün yığılmasının önüne geçilmesi gerektiğini,  nitelik ve katma değeri yüksek ürün elde edilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

“NE PAHASINA OLURSA OLSUN KURACAĞIZ”

MATSO’nun kurulduğu günden bugüne kadar anaokulu, Denizcilik Lisesi ve MATSO Turizm Fakültesi başta olmak üzere eğitime büyük katkılar sağladığını belirten Güngör, “hem sayın bakanlarımızın, siyasilerimizin Antalya’da 6’ncı üniversitenin Manavgat’a kurulması konusunda sözleri var. Şehre ilk fakültenin kurulması ve inşaatını yapan kurum olmaktan dolayı da mutluyuz. Mevcut fakültelerin tamamlanmasıyla birlikte hayalimiz olan Manavgat üniversitesini hayata geçirilmesine yönelik çaba göstereceğiz. Merhum Ahmet Boztaş başkanımızın koymuş olduğu 10 yılda 25 bin öğrenci hedefine ulaşmak için çalışacağız” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesinin Manavgat’ın olmazsa olmazlarından birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör, “Arazinin devri için müracaatımızı gerçekleştirdik. İnşallah OSB’nin tamamen kurulması ile kent ekonomisi daha dirençli hale gelir” dedi.

“AHMET BOZTAŞ İSMİNİ YAŞATACAĞIZ”

İki hafta önce TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile merhum Ahmet Boztaş’ın isminin Organize Sanayi Bölgesine verilmesi konusunu görüştüklerini belirten Güngör “Biz rahmetli başkanımızın ölümünü de kabullenmiş değiliz. Her an yanımızdaymış gibi görüyoruz. Başkan Hisarcıklıoğlu’na ‘Başkanımız Ahmet Boztaş’ın ismini yaşatalım ama öyle bir yaşatalım ki, bu isim yüzyıllarca gitsin’ dedik. Bölgeye çok hizmetleri, katkıları oldu. Bunu da söylemeden geçmek istemiyorum, biz Başkanımız Ahmet Boztaş’ın ismini Manavgat Organize Sanayi Bölgesi ‘ne talep ettik, Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımıza söyledik. Hemen yapalım dediğimizde yapılmıyor, bununla alakalı taleplerimiz devam ediyor. Yasa var, bize bilgi verecek. Yine bir hatıra ormanı kurmak istiyoruz, bunu da en kısa zamanda yapacağız. İlk adımımız toplantı salonuna ismini vermek oldu, bundan sonraki süreçte de Ahmet Boztaş’ın ismi birçok yerde olacak” diye konuştu.

HABER MERKEZİ