MATSO BAŞKANI BOZTAŞ’A ACI VEDA

Akdeniz Üniversitesi’nde 38 gündür koronavirüs tedavisi gören MATSO Başkanı Ahmet Boztaş (57) yaşamını yitirdi. Yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü sırada Boztaş, "Bu işin şakası yok" diyerek vatandaşları uyarmıştı. Boztaş'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Manavgat’ta toprağa verildi.

Mustafa KOZAK, Sadık Çetin SADAK

Manavgat’ın gelişimi ve yaptığı yatırımlarla tanınan iş dünyasının sevilen isimlerinden Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, tüm önlemleri almasına rağmen 27 Mart 'ta yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıktı. Tedavisine ilk olarak evde başlanan Boztaş, geçtiğimiz hafta durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Geçen yıl kalp ameliyatı geçiren Başkan Boztaş, tedavisi için Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne sevk edildi.  Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Ahmet Boztaş, 26 Nisan'da entübe edildi. 38 gündür tedavisi süren Ahmet Boztaş, dün saat 08.30 sıralarında yaşamını yitirdi.

“BU İŞİN ŞAKASI YOK” DEMİŞTİ

Yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada Boztaş, “Bu işin şakası yok” uyarısında bulunmuştu. Görevi sırasında çok tedbirli davrandığını, odasına HES koduyla ziyaretçi aldığını, en fazla 10 dakika görüşme yaptığını, tüm tedbirlere rağmen koronavirüse yakalandığını anlatmıştı. Kontrol amaçlı hastaneye yatıp 2-3 gün sonra solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakıma alındığını aktaran Boztaş, o gün kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, “Risk devam ediyor. İşin içine düşünce belli oluyor artık, bu işin şakası yok" demişti.

ÜRETİCİ DOSTU BOZTAŞ

34 yaşında iş dünyasına atılan Boztaş, 2009-2013 yılları arasında MASİAD (Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanlığı yaptı. 2013 yılında ‘Üyesi mutlu bir oda ekonomisi güçlü bir Manavgat’ sloganıyla MATSO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 2 dönemdir MATSO başkanlığını yürüten Boztaş, çok sayıda çalışma ve projeye imza atmasıyla Manavgatlıların gönlünü kazandı. Vefat haberinin ardından Manavgat başta olmak üzere Antalya yasa boğuldu.  Boztaş, Manavgat’ın gelişimi için gelen talepleri hiçbir zaman geri çevirmemiş, tek tek değerlendirerek sonuca ulaştırmıştı. Üreticiye verdiği destekten, Manavgat’ın tanıtımına kadar birçok başarılı çalışmaya imza atmıştı.

SALGINA RAĞMEN ÇALIŞTI

2020 yılında yoğun bir faaliyet dönemini gerçekleştiren MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Sosyo-ekonomik içerikli 68 toplantı, üye talepleriyle ilgili 54 ayrı girişim ve toplantı, Manavgat ekonomisinin sorunlarının TOBB ve bakanlıkları iletilmesini talebini içeren 30 ayrı müracaat, 15 ayrı fuar ve tanıtım, 10 eğitim ve seminer, bilimsel içerikli 4 yayım çalışması, 2018 yılında yaklaşık 2,2 günde bir faaliyet gerçekleştirirken, 2019 yılında yaklaşık  2,6 günde bir faaliyet, 2020 yılında ise yaklaşık 2 günde bir faaliyet gerçekleştirmiştir.

CARİ AÇIĞIN KAPATILMASINA DESTEK OLDU

Sık sık üreticileri ziyaret eden Boztaş’ın Manavgat’ta muz üretimine verdiği destekle, Türkiye’nin muz ihtiyacının yüzde 15’ini Manavgat üretmeye başlamış ve Manavgat muzu ithalatı gerileterek cari açığın 200 milyon dolar kapatılmasına katkı sağlamıştı. Boztaş, “Bu başarı örnek alınıp tüm tarım ürünlerine aynı destekler verilirse biz iş insanları olarak ithalatı geriletip cari açığın kapanmasını sağlayabilirsiniz” demişti.

MANAVGAT İÇİN ÇALIŞTI

Boztaş, “hedef 1 fazla turist” diyerek 16-18 Mart’ta düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı’na katılarak Manavgat’ın tanıtımını yapmıştı. Boztaş fuar alanından hiç ayrılmayarak burada şehrinin tanıtımını yapan Boztaş,  “Pandemiye rağmen Manavgat’a yoğun bir ilgi vardı. 2021 yılında Moskova’dan yoğun turist akınına uğrayacağımızı düşünüyorum. Mayıs ayında İngiltere, haziran ayında da Avrupa pazarları açılarak 2021 sezonunu 2020 yılına rağmen daha iyi bir şekilde geçireceğimizi umut ediyorum” açıklamasında bulunmuştu. Boztaş ayrıca, turizm destek paketi ve turizmcilerin aşılanması için desteğini esirgememiştir.

TALEPLERİ TEK TEK DİNLEDİ

Koronavirüs Türkiye’de görülmeye başlandığı andan itibaren gerekli önlemleri alarak pandemiye rağmen Manavgat’a olan desteğini esirgemedi. Bununla ilgili üyelerden gelen yapılandırmayla ilgili talepleri ilgili bakanlıklar nezdinde girişimde bulunulmak üzere TOBB’a resmi bir yazı ile müracaat etmişti. Boztaş ayrıca, üyeleri arasında haksız rekabetin ortadan kaldırılması ve eşit şartlar  oluşabilmesi için perakende ticaretin düzenlenmesi yasasında değişiklik yapılması gerekliliği üzerine Ticaret Bakanlığı nezninde girişimlerde bulunarak TOBB’a başvurmuştu.

PANDEMİDE KİRACIYA DESTEK

Boztaş, koronavirüsle mücade kapsamında Vali Ersin Yazıcı başkanlığında pandemi değerlendirme toplantısına katılmış, Antalya’daki vaka sayılarını düşürüp mavi renk olması için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti. Ayrıca 1 Nisan- 1 Temmuz'da kiraya verdikleri özel mülkleri için kira almamayı kararlaştırdı.

MANAVGAT OSB’Yİ KAZANDIRDI

Yıllardan bu yana MATSO’nun ve Manavgat’ın gündeminde olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için verdiği mücadelede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Başkan Boztaş ayrıca MATSO turizm fakültesini de kente kazandırarak, Manavgat’a üniversite için önemli bir katkı sağlamıştır.

“DAHA ÇOK HİZMETİ VARDI”

Boztaş'ın vefat haberinin ardından başsağlığı mesajları peş peşe geldi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Manavgat TSO Başkanı, değerli dostum Ahmet Boztaş'ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Manavgat'ın ortak aklı, enerjisiyle hepimizin moral kaynağıydı. İlçesi için daha çok hizmeti vardı. Ailemizin, Manavgatımızın ve camiamızın başı sağolsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

ÜZÜNTÜLER PEŞ PEŞE

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Boztaş'ın vefat haberini sosyal medya hesabından, "çok üzgünüm" notuyla paylaştı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, üzüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak, "Üzüntüler malesef ardı ardına. MATSO Başkanımız Ahmet Boztaş’ın vefatını şimdi öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.

“MANAVGAT’A SABIRLAR DİLİYORUM”

AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal da Boztaş’ın vefatını soyal medya hesabından , “Ömrünü Manavgat’a hizmete adayan, kıymetli abim, MATSO Başkanımız Ahmet Boztaş tedavi gördüğü hastanede Hakk’ın rahmetine kavuştu. Ahmet abiye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Manavgat’a sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun” diyerek paylaştı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Ahmet Boztaş'ın cenazesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan alınarak, Manavgat'a götürüldü. Ahmet Boztaş için MATSO binası önünde yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile çalışanlardan helallik istendi. Boztaş'ın cenazesi, daha sonra Hisar Mezarlığı'na getirildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen cenaze törenine; Boztaş'ın yakınları ve sevenleri katıldı. Ahmet Boztaş'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Hisar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

BOZTAŞ’IN ÖZGEÇMİŞİ

1964 yılında Manavgat’ta doğan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Toros İlköğretim Okulu’nda okudu. Lise öğrenimini de Manavgat’ta yapan Boztaş, üniversite okumak için Diyarbakır’ın yolunu tuttu. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni okuyan Boztaş, mezun olduktan sonra memleketine döndü. Boztaş, 1987 Yılı’ndan itibaren Manavgat’ta iş dünyasının içinde bulunmaktaydı. 2009-2013 yılları arasında MASİAD (Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanlığı yapan Başkan Boztaş, 2013 yılında Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 2 dönemdir MATSO başkanlığını yürüten Başkan Boztaş, çok sayıda çalışma ve projeye imza attı.  Ayı zamanda 2013-2018 yılları arasında BAGEV Yönetim Kurulu Üyesi görevinde bulundu. 2013 yılından bu yana TOBB Genel Kurul Delegesi, 2013 yılından bu yana TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesiydi. Evli ve dört çocuk babasıydı.