MASKELER FORA!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının gündelik hayatta tek uygulaması toplu ulaşımdaki maske zorunluluğu, vaka sayılarının üç gün art arda binin altına düşmesiyle kaldırıldı. Uygulamanın kaldırılmasına bazı vatandaşlar sevinirken bazıları ise, vakaların artacağı endişesi içerisine girdi.

İREM GÜNEYBAZ, ÖZGE TOPTAŞ

Maske zorunluluğun kaldırıldığına ilişkin haber evvelsi gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vaka sayıları arka arkaya üç gün binin altında gerçekleşti. Toplu Taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Maskenin hayatımızın bir parçası haline geldiği iki yılda, maske zorunluluğunun tamamen kaldırılması vatandaşların kimini rahatlattı kimini ise endişelendirdi.

“DOĞRU BİR KARAR ALINDI”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan, bir vatandaş Antalya sıcaklarında maske kullanımının kendisini çok zorladığını ifade ederek, “Her gün bir saat yol gidiyoruz. Maskenin kalkması çok iyi oldu. Maske bu havalarda çok terletiyor. Otobüste alacağımız enfeksiyonu okulda da, dışarıda da alabiliyoruz. Çok doğru bir karar alındığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Maske uygulamasının kaldırılmasının kendisini endişelendirdiğini ifade eden Gülsüm Ateş ise, “Otobüslerdeki maske kullanımım kalabalığa bağlı olacak. Kapalı alan olduğu için klimalarda yetersiz. Kalabalık oldukça enfeksiyon riski yüksek. Sabah işe giderken maske kullandım. Şu anda da hazır bulunduruyorum. İlerleyen süreçte ne olacağını bilmiyoruz. Kendim ve çevremi korumak için kullanmaya devam edeceğim" diye konuştu.

“OTOBÜSLERİMİZ ÇOK KALABALIK OLUYOR”

Otobüs şoförü Alaaddin Gültekin de, “Salgının bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Umarım bu yasakların kalkması vaka sayılarını arttırmaz. Bir süre daha maske yasağı devam edebilirdi. Otobüslerimiz çok kalabalık oluyor” dedi.