MASAL GİBİ SEYİR PARKI

Korkuteli’nde, bölgenin gözbebeği olarak nitelendirilen Antalya'nın en büyük sosyal yasam ve eğlence merkezi Seyir Park, muhteşem bir törenle açıldı. Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, “Türkiye’nin en çok aktivitesi olan en büyük yeri olabilmek için buraya önümüzdeki yıl yedi aktivite daha ekliyoruz. Çünkü biz enlerin belediyesiyiz, hep en güzellerini ve en büyüklerini yapacağız” dedi.

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek tarafından müjdelenen Korkuteli Belediyesi bünyesindeki Seyir Park Projesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı günü görkemli bir törenle faaliyete açıldı. Antalya'nın en büyük sosyal yaşam ve eğlence merkezi olarak gösterilen proje, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı'nın duası eşliğinde kurdelesi kesilerek bölge halkının hizmetine açıldı. Açılış törenine; Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ve Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek katıldı. Bunların yanı sıra AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP Antalya Başkanı Hilmi Durgun, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, AK Parti Korkuteli İlçe Başkan Vekili Ahmet Erdoğdu'yla beraber çok sayıda AK Partili ve MHP'li parti temsilcileri ve bölge halkı açılış töreninde yerini aldı.  

ANTALYA’NIN EN BÜYÜK AKTİVİTE MERKEZİ

Seyir Park’ın açılış töreninde konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, bu projenin sadece Korkuteli için değil, hem Antalya’nın ve ilçelerinin hem de civardaki il ve ilçelerin tamamının kullanıma bir ila iki yıl içerisinde başlanacağını söyledi. İşlek, “14 aktiveyle Antalya’nın en büyük ve Türkiye’nin 3’üncü büyük merkezi burası. Türkiye’nin en çok aktivitesi olan en büyük yeri olabilmek için buraya önümüzdeki yıl yedi aktivite daha ekliyoruz. Çünkü biz enlerin belediyesiyiz, hep en güzellerini ve en büyüklerini yapacağız. Bundan da iddialıyız. Önümüzdeki yıl yapacaklarımızdan birini söyleyeyim, buraya aqua park yapacağız. Çocuklarımız burada eğlenebilecekler. İlçemizdeki hiçbir genç, çocuk, annelerimiz, hiçbir dedemiz ve teyzemiz hiçbir şeyden mahrum kalmayacak. Antalya’da, İstanbul’da, Ankara’de ve İzmir’de ne varsa Korkuteli’nde de bunların hepsini yaşayacaklar” cümlelerini kullandı.

SES GETİREN PROJELER

Ellerinde bütçe ve imkan olduğu takdirde Korkuteli Belediyesi’nin neler yapabileceğini göstermek için Karşıyaka’da 19 Nisan 2019 tarihinde yaklaşık 300 bin lira gibi bir maliyetle 6 günde bu parkı bitirdiklerini söyleyen Başkan Ömer Niyazi İşlek, ilk göz ağrılarının bu 10 buçuk dönümlük Karşıyaka Parkı olduğuna değinen İşlek, 17 günlük belediye başkanı iken seçimde söz verdikleri “oylara bakmayacağız, oya göre gitmeyeceğiz” ifadelerinde yola çıkarak 52 tane köyün bir yıldaki 52 haftayı baz alarak muhtarları topladıklarını ve bu köyleri kura yöntemi ile belirdikten sonra köylere gittiklerini söyledi. Bu köylerde Toplam Çözüm Ekibi diye adlandırılan ekiplerle tüm araç ve gereçler kullanılarak hizmet verildiği aktaran İşlek, bu hizmetin dört yıl boyunca da devam edeceğinin altını çizdi. İşlek, “Her bir köyümüze her hafta giderek yüzde yüz olmasa da belediyecilik problemlerini çözmüş olacağız. Daha sonra seçim dönemlerinde annelerin evlerine gittiğimizde, ‘Çocuklarımız yüzme bilmiyor, Antalya’ya gidiyoruz, masraflı oluyor, yüzme havuzumuz yok’ demişlerdi. Sonra bir gün sabahleyin hiçbir ekibin haberi yokken, ortada proje bile yokken kendimizi ve belediyemizi denemek için sabah 8’e çeyrek kala bütün makine ekiplerini şuraya gelin dedik. Yedi buçuk dönümlük bir alanda 1071 Alparslan Yüzme Havuzu ve Spor Yerleşkesi’ne o anda başladık ve 29 günde yaklaşık 2 milyon 100 bin lira gibi bir maliyetle şu anda Korkuteli’mizde ilkokula başlayan her çocuğumuza ücretsiz bir şekilde yüzme kursları verilebilecek. Şu ana kadar 2 bin 700 çocuğumuz burada yüzme öğrendi” diye konuştu.

KADINLARA GELECEK YIL SÜRPRİZ VAR

Büyükşehir Belediyesi Yasa gereği kapanan 6 belde hakkında konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, bu beldelerde nüfus yoğunluğunun çok olduğunu ve oradaki binaların atıf şekilde durduğunu ifade etti. 21 Ekim 2019 tarihinde yaklaşık 600 bin liralık bir tadilat masrafı ile 5 beldenin tekrar hizmete açıldığını söyleyen İşlek şu anda belediye memurlarının burada çalıştığı ve belediyecilik işlemlerinin yapıldığını vurguladı. İşlek, “Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül belediyeciliği vurgusuyla Cumhureli Projesiyle birlikte, evde sağlıktan, yaşlı bakımına kadar bütün sosyal ihtiyaçları sağlayacak projemizi başlattık. 8 Kasım 2019 tarihinde ve şu anda son 10 ayda 2 buçuk milyona yakın bir bütçe ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalışıyoruz. Kadınlar için hem kendi gelişimini hem de kişisel ihtiyaçlarını sağlayacak bir kadın merkezi yoktu. Altuncan Hatun Kadın Merkezi ismiyle, 35 günde bin 500 metrekare üç katlı bir binayı 8 Mart 2020 yılında 1 milyon 700 bin lira bedelle açtık. Bunda da iddialıyız Türkiye’de böyle bir kadın merkezi yok. Artık kadınlarımızın da kendilerini huzurlu ve mutlu hissedebilecekleri bir kadın merkezimiz var. Kadınlarımızla seneye bir sürprizim daha olacak” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HAYVAN PAZARI

Korkuteli’nin bir tarım ve hayvancılık ilçesi olduğuna vurgu yapan Başkan Ömer Niyazi İşlek, 19 ilçede hayvan popülasyonunun en yüksek olan ilçe oldukları söyledi. İşlek, şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük kapalı hayvan pazarını ve borsasını 9 Temmuz 2020 tarihinde tam 100 günde 12 milyon civarın bir bedelle açtık. Şu anda 3 bin büyük ve 6 bin küçükbaş hayvanın yanı sıra oteliyle, karantina noktasıyla, borsa salonu ile yan depoları olan en modern ve en hijyenik olan projeyi hayata geçirdik. Gençlerimiz için 9 Temmuz 2020 tarihinde topraktan açılışına 13 günde 1 buçuk milyon lira gibi bir maliyetle Evlilik Parkı’nn açılışını yaptık. Gençlerimiz orada çok kaliteli bir şekilde düğünlerini yapabiliyorlar.”

ARASTA PROJESİ BAKANLIKTAN GEÇTİ

Seyir Park’ın açılışına gelmeden hemen önce bir haber daha aldığını duyuran Başkan Ömer Niyazi İşlek, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatlarıyla bizi aradılar. Arasta Proje’mizin kentsel dönüşüm imzası bitti. Burası kentsel dönüşüm rezerv alanı olarak ilan edildi. En kısa sürede projemizi revize edip, daha sonra hemen yapımına başlayacağız. Dolayısıyla Arasta, Kanal Korkuteli, Seyir Park ve teleferiği de yapınca bu üç proje yerli ve yabancı turizme açılmış olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

VALİSİ YAZICI’DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Seyir Park projesini hayata geçiren tüm ekibe, emekleri için teşekkür etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tüm milletin onur ve gurur günü olduğunu ifade eden Yazıcı, “Dünyada artık şehirler yarışıyor. Şehirler, kendi ismiyle öne çıkıp marka olmaya gayret ediyor ve bunu başaran birçok şehirde dünyada var. Antalya olarak dünya şehri olabilmek, dünya markası olabilmek bizim için çok zor değil. Böyle başkanlar varken hiç zor değil. Çünkü Antalya, İstanbul’dan sonra dünyada en çok bilinen Türkiye Cumhuriyeti’nin şehridir. Bu güzel şehir, bu turizmin başkentinin dünyada tanınır bilinir şehir haline getirebilmemiz için bu şehirde yaşayan insanlar ile bu şehre gelecek insanları, denizle güneşin dışında başka aktiviteleri de bulunabilmeli. Görünüyor ki Korkuteli, Antalya’nın bu marka şehir olma yolculuğunda önderlik yapacak gibi duruyor” dedi.

SEYİR PARK PROJESİ

Korkuteli Belediyesi'nin en önemli yatırımı olarak görülen Seyir Park, 457 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Bölge halkının heyecanla karşıladığı Seyir Park’ta; 750 metrekarelik seyir terası, Antalya'nın en iyi et restoranı, bin 200 kişilik anfi tiyatro, gerçek savaş̧ alanlı paintball sahası, gençler için survivor parkuru, gençler ve kendini genç̧ hissedenler için macera parkı, çocukları için macera ve oyun parkı bulunuyor. Bunların yanı sıra 480 metrekarelik go-kart pisti, karavan kamp alanı, 350 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek çadır kamp alanı, 2 bin 500 metrekare padok alanlı at çiftliği, ATV ve UTV safari alanlarıyla beraber kahvaltı alanları, bin 200 metrelik koşu parkuru, 3 bin 200 kişilik mesire ve piknik alanını ile bölge halkı için trekking yolları 670 araçlık otopark, 3 büfe gibi birçok faaliyet ve etkinlik alanı yer alıyor. Her vatandaşın uğrak mekanı olması hedeflenen Seyir Park, sadece Korkuteli'nin değil bölgenin de cazibe merkezi olarak görülüyor.

AHMET ARĞILLI