MASA BAŞI TAMAM SIRA SAHADA

Son dakikada Sinan Gümüş sürprizi olmazsa Antalyaspor için transfer artık kapandı. Kağıt üzerinde bakıldığında Fernando Lucas Martins, Admir Mehmedi, Alassane Ndao ve Luiz Adriano, şampiyonluk yarışı veren takımlar tarafından kadrolarına katılsa sırıtmazdı.

Bu anlamda Antalyaspor Yönetimi'nin verimli bir transfer sezonunu geride bırakmaya hazırlandığını söyleyebilir. Ancak yine de temkinli olmakta da fayda var. Performans masa başında değil sahada verilir.

Sezon başında da yapılan transferler için de o dönemde çok büyük övgüler yapılmış, ancak bazılarıyla devre arasında yollar ayrıldı, bazılarını göndermek için de oldukça uğraş verildi.

Her ne kadar benim açımdan bakıldığında takımın temel sorunu golcü eksikliği olmasa da kamuoyunda oluşan bu beklentiyle birlikte en dikkat çekici transfer Luiz Adriano oldu. Brezilyalı futbolcunun kariyeri için diyecek söz yok. Brezilya Milli Takımı'na kadar yükselmiş, önemli bir futbolcu. Hem kalitesi hem de Fernando ve Adrea Poli'nin eski takım arkadaşı olması, uyum sorununu da en aza indirecektir.

Bana göre de transfer sezonunda Antalyaspor ile adı anılan futbolcular arasında en çok isteyebileceğim ikinci isim oldu. İlk sıra tabii ki Bafetimbi Gomis'in idi. Galatasaray formasıyla krallık yaşadığo dönemin gerisinde olacağı kesin, ancak Fransız tam bir golcüydü ki benim de hayran olduğum isimler arasında yer aldığı için transferini ayrıca istemiştim.

O'nun dışında gündeme gelen Federico Macheda gibi futbolu artık kafasında bitirmeye başlayan, Diego Costa gibi fiziksel olarak çok gerilere giden isimlerin kadroda düşünülmemesi doğru karar oldu.

Diego Costa için ayrı bir parantez açmak gerekirse, İspanyol futbolcunun menajer hamleleriyle farklı hesaplar peşinde koştuğunu da pek çok kişi biliyordu. Gelen istihbaratlara ve Aziz Çetin'in açıklamalarından anladığım kadarıyla Diego Costa Antalyaspor'u yedekte tutacaktı ve buna izin verilmedi.

İstanbulspor'un golcüsü İbrahim Yılmaz ile ilgili olarak da bazı yöneticilerin girişimde bulunduğu, hatta ciddi rakamların İstanbulspor'a teklif edildiği de pek çok kaynaktan bana ulaştı. Öyle ki transferin bitme aşamsına ulaştığı dedikoduları bile yayılmasına rağmen yönetimin bir bütün olarak böyle bir hamlede bulunmadığı, Nuri Şahin'in de veto ettiği bilgileri ulaştı.

İmza atan diğer isimlerden Admir Mehmedi'yi izleme fırsatı bulduğumuz birkaç maç oldu. Kanatta değerlendirilen deneyimli futbolcu, artık kendi bölgesi olan forvet arkasında görev alacaktır ki heyecanla izlemeyi bekliyorum. Antalyaspor'un temel sorunu olan golcüyü pozisyona sokma sorununu Mehmedi'nin özel yetenekleriyle ortadan kalkacağını düşünüyorum. Luiz Adriano'nun yanı sıra Haji Wright için de farklı bir 15 hafta izleyebiliriz.

1 senedir forma giyemeyen Fernando Lucas Martins...

1 yıl çok uzun bir süre, tam formuna kavuşması belki mümkün de olmayacak, ancak düzenli oynayan ve formunun zirvesindeki bir Fernando'yu değil Antalyaspor, Türkiye'deki hiçbir takım kolay kolay kadrosuna katamazdı, katamadı da...

Alassane Ndao da Süper Lig'de oynadığı dönemde beğeni kazanan oyunculardan birisi oldu. Amilton'un gidişinin ardından o bölgeyi iyi kullanabilecek bir takviye... Tek dezavantajı sadece 4 ay forma giyebilecek olması.

Gomis dışında kadroda olmasını istediğim diğer isim de Sinan Gümüş'tü. Henüz bir şey bitmiş değil. Ancak Ali Koç'un kendisiyle ilgili katı duruşunu aşmak biraz zor görünüyor. Buna rağmen Sinan Gümüş'ün kadroya katılması, bana göre devre arasının en iyi hamlesi olacaktır.