Market poşet fiyatı zamlandı mı? İşte 2024 market poşeti fiyatı
Marketlerin alışveriş poşeti için devlete ödeyeceği tutar, 60 kuruşa yükseldi. Müşteriler ise poşet başına 25 kuruş ödemeye devam edecek.

Marketlerin alışveriş poşeti için devlete ödeyeceği tutar, 60 kuruşa yükseldi. Müşteriler ise poşet başına 25 kuruş ödemeye devam edecek.
Ocak 2019 yılından beri Türkiye'de uygulanmaya başlayan poşet fiyatları her yıl merak edilen konu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, o tarihten itibaren aşırı poşet kullanımını önlemek için market poşetlerini ücretli hale getirdi.
Bu çevreci uygulama, hem poşet kullanımını düşürdü hem de
marketlerin daha çevreci taşıma yöntemleri kullanmasına vesile oldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından
fiyatı belirlenen poşetler, 2019 yılından itibaren 3 yıl boyunca 25 kuruşla
ücretlendirildi.
YENİDEN DEĞERLEME
ORANI ARTIRILDI
Plastik poşetler için satış noktalarından, diğer ürünler
için piyasaya süren veya ithalatçılardan tahsil edilecek geri kazanım katılım
payı (GEKAP) tutarları yeniden değerleme oranı nispetinde artırıldı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2024
yılında geçerli olacak geri kazanım katılım payı tutarlarını belirledi.
60 KURUŞA YÜKSELDİ
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, marketlerde
tüketiciye 25 kuruştan satılan plastik alışveriş poşetlerinin geri kazanım katılım
payı 60 kuruşa yükseldi.
Yeni senede, 0,33 litrelik içecek ambalajı 6 kuruş, 1 buçuk
litre ve üzeri içecek ambalajı 24 kuruş, kutu içecek ambalajı ise 18 kuruş
olarak uygulanacak.
Binek araç lastiğinden 19 lira ve çinko karbon pilden 19
lira geri kazanım katkı payı alınacak.
TÜKETİCİ 25 KURUŞ
ÖDEMEYE DEVAM EDECEK
Bu artış tüketiciyi etkilemeyecek. Markette poşet başına
ödenen 25 kuruş uygulaması devam edecek.
Antalya'nın Kaş ilçesinde bazı vatandaşlar, dağlardan topladıkları yabani kuşkonmazları semt pazarlarında satarak gelir elde ediyor.
Son zamanlarda yeniden yükseliş trendine giren altın hakkında değerlendirmelerde bulunan ekonomist Selçuk Gülten, “Bundan sonra altını kimsenin tutabileceğini zannetmiyorum” dedi. Kuyumcu esnafı Yasin Adalı ise düğün sezonu öncesi vatandaşlara altın almaları yönünde tavsiyede bulundu.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Tarım-GFE’nin şubat ayında aylık yüzde 2,35 arttığını belirten Çandır, “Bu rakam, endeksin ölçülmeye başladığı 2015 yılından itibaren şubat ayları ortalamasının oldukça üzerinde bir artış olarak ilan edilmiştir” dedi.
Türkiye genelinde çocuk nüfus oranı yüzde 25,5 olarak kayıtlara geçerken, Antalya’da bu oran yüzde 23,6 olarak belirlendi. Akdeniz’in gözde şehirlerinden Antalya, bölgedeki en yüksek çocuk nüfus oranına sahip il oldu.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Perşembe Pazarı turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yabancı turistlerin akınına uğradı. Otellerden gelen turistleri pazarda gören esnaf, yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 350 baz puan artırarak yüzde 46’ya çıkardı.
Türkiye genelinde mart ayında 110 bin 795 konut satışı gerçekleşirken, yabancılara yapılan konut satışlarında 496 konut ile Antalya, İstanbul'un ardından en çok satış yapılan ikinci il oldu.
Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçi kokteyl domatesin hal fiyatlarının düşmesi nedeniyle mahsulünü dalında çürümeye terk etti. Domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığını söyleyen çiftçi, “Marketlerde ise 70 TL'ye satılıyor. Aradaki farkı kim yiyor” diyerek tepki gösterdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz