MANYAK MANYAK İŞLER…

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gezerken gözüme Cübbeli Ahmet Hoca’nın bir videosu ilişti.

***

O videoda, Cübbeli Ahmet Hoca “Adamın biri çıkmış beste yazdım. Dört bin tane eserim var diyor. Bir bakıyorsunuz ki “Yala beni, yut beni, öp beni şapbidi gibi sözler. Manyak manyak işler” diyor.

***

Gerçekten manyak manyak işler son zamanlarda ülkemizde moda olmaya başladı.Siyasetten, ticarete, turizmden spor kadar hangi sektöre bakarsanız bakın manyak manyak işler…

***

Hepsini tek tek yazmaya kalksak sayfalar dolusu bir yazı dizisi ortaya çıkar ancak özellikle son günlerde yaşanan bir durum var ki görmezlikten gelemeyeceğimiz bir durum.

***

Hani manyak manyak işler oluyor diyoruz ya mesela cenazede bile…

***

Merhume musalla taşında yatıyor daha namazı bile kılınmamış, cenaze üzerinden siyaset yapmak isteyen malum kesim başlıyor abuk sabuk konuşmaya.

***

Peki sizce normal mi? Vallahi bana hiç normal gelmiyor. İşte o yüzden gözümün önüne Cübbeli Ahmet Hoca’nın o videosu geliyor.

***

Bir başkası çıkıyor “Dilara Yıldız’ı yalnızca katil eski nişanlısı değil, ikiyüzlü politikaların ve cinsiyetçi söylemlerin sahipleri de öldürdü.”

***

Buyurun buradan yakın… Yahu be mübarekler ikiyüzlü ve cinsiyetçi söylemleri bu güne kadar kim kullandı?

***

Kadın hakları ve onların daha iyi şartlarda hayatlarını idame ettirebilmeleri için kendileri ne yaptı?

Koskoca bir hiç…

***

Ancak iş, o tür durumlardan vazife çıkarmaya geldi mi maşallah meydanı kimseye bırakmıyor bu tipler. Fırıncı küreği gibi bir dil, her yere yetiyor.

***

İşte o diller, karşı zihniyet ve ideoloji sahiplerinin aleyhine bir durum olursa bülbül gibi şakıyor. 

***

Ancak kendi zihniyetine mensup yerlerde yaşanan taciz, tecavüz veya istismar olduğu zaman da adeta dut yemiş bülbüle dönüveriyorlar.

***

Allah kimseyi akıldan ve ahlaktan yoksun bırakmasın!