MANTIKLI VE CESUR HAMLE

Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından pek çok teknik adamla temas kuran Antalyaspor, aradığı ismi burnunun ucunda buldu. Geçtiğimiz sezon başında Werder Bremen'den transfer edilen ve hem ortaya koyduğu oyun hem de karakteriyle büyük beğeni toplayan Nuri Şahin, Antalyaspor'un yeni teknik patronu oldu.

Yapılan bu hamle mantıklı olduğu kadar, cesur bir karar oldu. Hem takımı tanıyan hem genç hem de maliyet açısından takımı zora sokmayacak bir karar olarak nitelendirilebilir. Nuri Şahin'in saha içerisindeki duruşu, ortaya koyduğu karakter, aktif futbol hayatının ardından güçlü bir teknik adam figürü olabileceğinin işaretlerinden bir tanesiydi.

Bu kadar erken beklemiyorduk, ancak yönetim kurulu bu cesur kararı vererek doğru bir hamle yaptı. Nuri Şahin, gerek Borussia Dortmund'da gerek Real Madrid'de gerekse Liverpool'da forma giyerek önemli bir CV elde etti. Bu deneyimlerini de en iyi şekilde harmanlayarak Antalyaspor'un kısa vadede çıkışını sağlayacak bir isim olabilir.

Diğer adaylara baktığımızda taraftarın en çok istediği isimlerin başında gelen ve Uzak Doğu dışında doğru dürüst hocalık kariyeri de bulunmayan Jose Morais'in bile 1.5 Euro istediği bir ortamda bütçesine uygun en doğru hamle yapıldı. Bundan sonra top Nuri Şahin'de... Futbolculuk kariyerinin yarısı kadar bile hocalığında meziyetli olursa sezon sonu çok başka şeyler konuşuyor olabiliriz.