MANAVGAT TARIMI MASAYA YATIRILDI

Tarım ve Orman Bakanlığında Tarım Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, AK Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal ile AK Parti Manavgat İlçe başkanı Ahmet Ali Erol’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda Manavgat tarımı masaya yatırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda Manavgat tarımı konuşuldu. Toplantıya Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, AK Parti MKYK üyesi ve Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal ile AK Parti Manavgat İlçe başkanı Ahmet Ali Erol katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Av. Ahmet Ali Erol “ Milletvekilimiz Sayın Tuba Vural Çokal ile birlikte Tarım Bakanlığımızı ziyaret ederek turizm şehri olduğu kadar tarım şehri de olan Manavgat’ımızı görüştük. Hazırladığımız dosyaları sunduk, üreticilerimizin, çiftçilerimizin bizlere ilettiği sorunlarını ve taleplerini görüştük” diye konuştu.

MANAVGAT EN BÜYÜK TARIM MERKEZLERİNDEN BİRİ

Manavgat’ın sahip olduğu tarım ve mera alanları ile Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Ali Erol “ Manavgat yüzölçümü bakımından Antalya'nın en büyük ikinci ilçesi. 42 bin 336 hektar tarım alanına ve 18 bin 381 hektar mera alanı ile ülkemizin en önemli tarım şehirlerinden biri. Bir yandan 2021 turizm sezonuna hazırlanırken diğer yandan da Manavgat’ımızın tarımını geliştirmek için çalışıyoruz. Üreticilerimizle sık sık bir araya geliyor, onları dinliyor isteklerini not alıyoruz. Hemşehrilerimizin en önemli gelir kaynaklarından biri de tarımsal üretimdir. Biz Manavgat'ın tarım potansiyelini büyütmeye geliştirmeye, yetiştirilen ürün çeşitlerini geliştirmeye kararlıyız“ diye konuştu.

MANAVGAT TARIMDA ÖNCÜ

Manavgat'ın tarımsal ürün çeşitliliği bakımından Türkiye'nin en zengin tarım bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Ahmet Ali Erol “Manavgat tarımda öncü bir şehir. Antalya deyince akla ilk gelen ürünlerden olan turunçgiller ilçemizde çok yaygın. Son yıllarda avokado, muz, susam, karpuz ve zeytin bahçelerinde önemli artışlar olmuştur. Manavgatlı üreticilerimiz yeniliklere açık, sürekli yeni ürünleri deniyor ve bu alanda Türkiye’ye örnek ve öncü oluyor. Pitaya ya da daha çok bilinen adıyla Ejder Meyvesi şuan 142 hektar alanda yetiştiriliyor. Bir üreticimiz toplam 15 dekarlık alan içinde değişen miktarlarda Papaya, Guava, Yıldız Meyvesi (Karambola), Passiflora, Lichi, Longan, Ananas ve Mangosteen türlerinde deneme amaçlı üretime başladı. Ayrıca İlçemizde bulunan paketleme tesisi ve soğuk hava deposu tesislerinin kapasitesinin artırılması gerekmektedir” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile yaptıkları görüşmede üreticilerin sorunlarını ve taleplerini ilettiklerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol “Bakan Yardımcımıza hazırladığımız dosyayı sunduk. Susam ve yerfıstığı üreticilerimizin desteklenmesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma desteklerinde alet-ekipman desteğinin verilmeye başlanması, Topraksız tarımın yaygınlaştırılması, Tarım ve Orman Bakanlığınca yaptırılan aşılamaların bazılarının yada tamamının ücretsiz olması, Yem Bitkilerinde destekleme miktarlarının artırılması, böylelikle artan yem fiyatlarının üreticiyi daha az etkilemesi,   DSİ Antalya Bölge Müdürlüğünce proje ve yapımları takip edilen devam eden göletlerin projede öngörülen sürelerde bitirilmesi ve kapalı devre sulama sisteminin acilen devreye alınması gerektiği  gibi konuları kendilerine ilettik” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ