MANAVGAT'TA YENİ HASTANE İHALE AŞAMASINDA

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılacak olan 300 yataklı yeni devlet hastanesinin ihale aşamasına geldiği belirtildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeni devlet hastanesinin yapılması konusundaki çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Tuba Vural Çokal ile birlikte AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir'i ziyaret etti. Ziyarette Bakan Yardımcısı Eldemir, Manavgat Devlet Hastanesi'nin proje çalışmasının tamamlandığını belirterek, yatırım için ihale sürecinin başladığını anlattı. Bakan Yardımcısı Eldemir, Manavgat'ta hastanenin yanı sıra yeni aile sağlığı merkezlerinin de yapılacağını söyledi.

Ziyaretin ardından Manavgat'a gelen AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Er'den hastanenin yapılacağı alanda bilgi aldı. Milletvekili Çokal, yeni devlet hastanesinin yerinde bilgi aldıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve D-400 karayolu kenarında ulaşımı çok rahat olan bir bölgeye yapacak olduğumuz Manavgat Devlet Hastanesi'nin en kısa sürede atacağız" dedi.

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol da Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir'le yaptıkları görüşmede yeni devlet hastanesinin artık ihale aşamasına geçmiş olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Bundan sonra ihale aşamasında rutin olarak tamamlanması gereken işler var. Bu işleri tamamlanmasının ardından bu yıl içerisinde hastane inşaatına başlanacak" dedi. Başkan Erol, hastaneyle birlikte Manavgat'a yeni aile sağlığı merkezlerinin de yapılacağı müjdesini aldıklarını belirterek, "İlçemizde sağlık yatırımları bütün hızıyla devam ediyor. Hem yeni devlet hastanesi hem de aile sağlığı merkezleriyle bundan sonra vatandaşlarımız daha hızlı sağlık hizmeti alacak. Hastanemizde kurulacak 11 tam donanımlı ameliyathane, kalp merkezi, onkoloji merkezi ve yanık tedavi ünitesi gibi birimlerle vatandaşlarımız artık Antalya'ya gitmeden teşhis ve tedavilerini ilçemizde olacak" diye konuştu.

DHA