MANAVGAT’TA TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

Manavgat Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ kursuna katılarak kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Ilıca Hacı Nazmiye-Mehmet Tümbül yerleşkesinde gerçekleştirilen kursa, vatandaşların yanı sıra öğrenciler katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Ilıca Hacı Nazmiye-Mehmet Tümbül yerleşkesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” kursuna katılan Organik Tarım Bölümü Öğrencilerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.  Törende; MASİAD Başkanı MAYÖV Yönetim Kurulu üyesi Mücahit Tatar, Halk Eğitim Müdürü Hasan Kırteke, İlçe Tarım Müdürü Ömür Ozan Çakal ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Fatma Akdeniz ile kursa katılan öğrenciler hazır bulundu.

Manavgat Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MASİAD) olarak ilgili ve yetkili makamlara Manavgat’ın potansiyeli ve taleplerini aktarmaya devam edeceklerini belirten MASİAD Başkanı Mücahit Tatar “Bölgemiz milletvekillerinden İbrahim Aydın Başkanlığında, TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporda da belirtildiği üzere, dünyada tıbbi ve aromatik bitki pazar hacmi 117 Milyar dolar iken, Türkiye’nin payı milyon dolarlar ile ifade edilmektedir. Yapılan planlamalar ve çalışmalar ülkemizin bu alandaki payının yükseltilmesi yönündedir. Bu bağlamda da coğrafik avantajlarıyla, Manavgat’ımızın Tıbbi ve Aromatik Bitki yetiştiriciliğinde önemli fırsatları vardır. MASİAD olarak bizler de girişimcilerimizin bu alanda desteklenmelerini son derece önemsiyoruz. Bu konuda Bölgemiz Milletvekilleri İbrahim Aydın ve Dr. Tuba Vural Çokal hanımın çalışmalarını takdir ediyoruz.

Bizleri memnun eden bir diğer konu ise MASİAD, MAYÖV, Ziraat Odamız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz, BATEM, Manavgat Belediyemiz gibi birçok kurum ve hayırseverlerimiz işbirliğinde Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Ilıca kampüsümüzde inşa ettiğimiz uygulama bahçelerimizde, üniversite hocalarımız ve girişimci kursiyer hemşerilerimizle bir arada olmaktır. Bizim hedefimiz millet, girişimci ve çiftçi işbirliği içerisinde, kurumlarımızla mutabakat halinde, Manavgat’ımızın kalkınmasına destek olacak fakülteler yapılanmasıdır. Bu yönde öncülüğümüzü ve çalışmalarımızı daha da kapsamlı olarak devam ettirme niyetindeyiz” dedi.

Kursa katılan gençlerdeki heyecan ve şevkin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirten Tatar “Manavgat’ımızda Tarım Bölümünde okuyan gençler girişimci olmak istiyorlar, Tıbbi ve Aromatik Bitki yetiştiriciliği alanında yatırım yapmak, üretim yapmak istiyorlar. Bizler de elimizden geldikçe gençlerimize destek olmak, yol göstermek istiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ