MANAVGAT'TA ROMA DÖNEMİNE AİT TARİHİ SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Manavgat ilçesi Side Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir benzinlikte jandarma tarafından tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde durdurulan araçta yapılan aramalarda 1547 adet Roma dönemine ait tarihi sikke ele geçirildi. Olayda şüpheli olduğu anlaşılan N. Y. , M.E. , F.Y. ve Y.B. ise gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı olan Side Mahallesi'nde Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde benzilikte bir araç durduruldu. Edinilen bilgiye göre, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'nın tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde N. Y. , M.E. , F.Y. ve Y.B. isimli şahısların Alanya ilçesinden Manavgat ilçesine tarihi eser getireceği tespit edilmesi üzerine yapılan fiziki takip neticesinde şüpheli şahısların araç ile Manavgat ilçesi Side Mahallesi benzin istasyonuna geldiklerinin görülmesi üzerine araç önü kesilerek durduruldu. Olay ile ilgili olarak Manavgat Cumhuriyet savcısına billgi verilerek alınan arama kararına istinaden araçta yapılan aramada aracın torpido gözüne gizlenen 1547 adet Roma dönemine ait tarihi sikke ele geçirildi.

Ele geçen tarihi sikkelerin expertiz yapılmak üzere Manavgat Side Müze Müdürlüğü'ne gönderileceği bilgisi verilirken, Müze Müdürlüğünce sikkelere ait fotoğraflar üzerinde yapılan ön incelemelerde sikkelerin Roma ve Helenistik Döneme ait gerçek ve tarihi eser niteliğinde olduğu anlaşıldı.

Öte yandan olay şüphelileri N. Y. , M.E. , F.Y. ve Y.B. gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
HABER MERKEZİ