Manavgat’ta Mavi Bayrak töreni yapıldı
Manavgat Belediyesi, yüksek kalite göstergesi olan Mavi Bayrak’a sahip Boğaz Otel Plajı’nda gerekli kriterleri yerine getirerek, bayrağın tekrar göndere çekilmesini sağladı.

Manavgat Belediyesi, yüksek kalite göstergesi olan Mavi Bayrak’a sahip Boğaz Otel Plajı’nda gerekli kriterleri yerine getirerek, bayrağın tekrar göndere çekilmesini sağladı.
Çevre yönetimi, su niteliği, güvenlik ve hizmetler gibi 33
farklı kriteri karşılayan Manavgat Belediyesi, Boğaz Otel Plajı’nda hizmet
kalitesini sürdürerek Mavi Bayrak'ın gönderde kalmasını sağladı. Mavi Bayrak,
Boğaz Otel Halk Plajı’nda düzenlenen törenle göndere çekildi. Mavi Bayrak,
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Bayaz
ve TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren tarafından Manavgat Belediye
Başkanı Niyazi Nefi Kara’ya teslim edildi.
Manavgat ilçesinde yer alan, Boğaz Otel Plajı, Kızılot Halk Plajı, Antik Side’de yer alan Nar Beach 1 ve 3 Halk Plajları, Evrenseki Halk Plajı mavi bayraklı.
İHA
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer turizminde şubat ayında yolcu hareketliliğinin geçen yıla göre yüzde 509,3 artışla 29 bin 826 olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, kruvaziyer turizminde yıla yolcu rekoruyla başlanan Türkiye'de, iki ay üst üste ay rekoru kırıldığını ifade etti.
Turizmci Recep Yavuz, 2025 yılında Almanya'dan, geçtiğimiz yıla göre artışla 7,5 milyon turist beklendiğini açıkladı. Yavuz, "Antalya'nın da geçtiğimiz yılın üzerine çıkacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz