MANAVGAT’IN İZİ YÜREKLERE KAZINDI

Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlarından bir olan ve üzerinden tam bir yıl geçen Manavgat Orman Yangını hafızalardan silinmiyor. Evini, hayvanlarını, geçim kaynaklarını ve hatta anılarını kaybeden yangınzedeler devlet desteğiyle hayatlarını yeniden kurarken, yaşanan kayıpların acısını yüreklerinde en diri şekilde hissetmeye devam ediyor.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

Türkiye tarihine kazınan, ortaya çıktığı ilk günden bu yana gözyaşları içerisinde takip edilen Manavgat yangını geçtiği yerde derin izler bıraktı. Dokunduğu yeri küle döndüren yangında gencinden yaşlısına büyük mücadeleler verildi. Yanan her evin, hayvanın ve her anının arkasından akan gözyaşları, o acı günlerin yıl dönümünde Manavgat’ta yeniden döküldü.

“HAYALLERİMİZ, EMEKLERİMİZ GİTTİ”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan yangınzede Güsiye Korkmaz, Manavgat’ta evini kaybettiğini ve konteyner da yaşadığını anlattı. Yangın günlerini ilk günkü gibi hatırladıklarını belirten Korkmaz, “Bir yıl bizim için çok zor geçti. Evimizi, her şeyimizi kaybettik. Devletimizin, halkımızın desteğiyle sıfırdan başladık. Çocuklarımızın bir fotoğrafı bile kalmadı elimizde. Hayallerimiz, emeklerimiz gitti. Yıl dönümünde sabahtan akşama kadar gözyaşı döktüm. O yangının acısı ilk günkü gibi hiç değişmedi” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİMİZE İNANCIMIZ SONSUZ”

Yangında iki katlı evi yanan ve oğlu yaralanan Mehmet Tüter ise o günleri atlatmaya çalıştıklarını anlattı. Tüter yangın nedeniyle oğlunun 24 gün hastanede yattığını aktararak, “Yangınlar aklımıza geldikçe ciğerimiz yanıyor. Benim sadece evim gitmedi. Oğlum da içinde yandı. 24 gün hastanede tedavi gördük. Ben başında bekledim. Çok şükür oğlum kurtuldu. O yangından sadece giysilerimizle çıktık. Elimizde bir şey kalmadı. Devletimize inancımız sonsuz. İnşallah yakında evlerimizi de teslim alacağız”

 “ÇOK ŞÜKÜR EVİMİZİ TESLİM ALDIK”

Yangınzede Zeynep Arslan da, yeni evini teslim almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Arslan, “Evim yangın esnasında kül oldu. Çok şükür evimizi teslim aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok zor bir süreç geçirdik ama sağ olsun devletimizden destek aldık. Maddi bir sorunumuz olmadı. Manevi olarak zor bir süreç geçirdik” dedi.

“SARAY GİBİ EV YAPLDI”

Manavgat yangınının yıl dönümünde evi teslim edilen Ahmet Ersoy ise beklentilerinden daha hızlı şekilde evlerini teslim aldıklarını dile getirdi. Evini çok beğendiğini belirten Ersoy, “Evimiz çok için teşekkür ediyoruz. Beklediğimizden hızlı oldu. Bir yıl içinde teslim edilecekti tam bir yıl oldu teslim aldık. İnşallah ailemizle güzelce içerisinde yaşayacağız. Saray gibi bir ev yapıldı. Yanan hayvanlarımız ve ahırımız vardı. Onlar için de devletimiz bize destek verdi. Yanan ağaçlarımızı yeniden diktiler. İnşallah onlarda kısa sürede yeniden yeşerecek” ifadelerini kullandı.

“GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNE GELİYOR”

Ersoy o günlerin hafızlarından silinmediğini anlatarak, “Bir yıldır her akşam yangın döneminin konusu geçiyor evlerimizde. Etrafa baktıkça gözümüzün önüne geliyor. Bu hep böyle devam edecek. Bizim için çok hüzünlü, birçok kayıp verdik. Ama çok şükür evlerimize yerleştiğimizde o günler geride kalacak” şeklinde konuştu.