MANAVGAT HALKI VİRÜS DİNLEMEDEN SAHİLLERE AKIN ETTİ

Hafta sonunda Manavgat halkı koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak sahillere ve mesire alanlarına akın ettiler. Korona tedbirleri kapsamında 20 yaş altının yasağının bittiği 13.00’da gidenler mesire alanlarına yer bulamadı. Sahillere ve mesire alanlarına akın eden vatandaşların maske ve sosyal mesafeyi hiçe saydıkları görüldü. Mesire alanlarında devriye gezen jandarma ekipleri, tedbirlere uyulması için anons yaparak uyarılarda bulundu.

Koronavirüsün(kovid-19) etkisini her geçen gün artırması, hasta ve ölüm sayılarda rekor kırılmasına rağmen toplumun büyük bölümü tedbirlere uymamakta direniyor. Hafta sonunda havanın güneşli olmasını fırsat bilen Manavgat halkı sahillere ve mesire alanlarına akın etti. Öyle ki, 20 yaş altı çocuğu bulunan ve yasağın sona erdiği 13.00’da mesire alanlarına ve sahillere gelenler yer bulamayarak geri dönmek zorunda kaldı.

MASKE VE SOSYAL MESAFE UNUTULDU

Başta Boğaz sahili ve Manavgat ırmak kıyıları olmak üzere sahillere akın eden vatandaşların hiç birisinde maske bulunmazken, iç içe oturarak sosyal mesafeyi de hiçe saydılar. Sahillerde ve mesire alanlarında yer bulamayanların yanı sıra bazı vatandaşların maske ve sosyal mesafe ihlalini görerek korkuyla geri döndüğü bildirildi.

JANDARMA ANONS YAPARAK UYARDI

Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakoluna bağlı ekipler, sahillerde ve mesire alanlarında araçla devriye gezerken, yaptıkları anonslarla sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda uyarılarda bulundular.

HABER MERKEZİ