MAHŞERDE DEĞİL MECLİSTE!

Bazı hesaplaşmalar mahşere kalır, bazıları da kirli çamaşır gibi ortaya dökülüp alenen konuşulup hesaplaşılır. Bu kimi zaman siyasette kimi zaman da aile içinde olur.

Hani “Kol kırılır yen içinde kalır” diye bir atasözü vardır ya, bazen kol kırıldığı zaman bile yen içinde kalmayıveriyor. Önünde arkasında, sağında ve solunda ne varsa ortalık yerde saç saça baş başa misali olmasa da laflarla kavgası yapılıyor.

Bunun en canlı örneğine 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yaşanan FETÖ sızma girişimi olan belgesel ve sonrasındaki kavgalarda tanık olduk. Herkes içinde ve eteğinde ne varsa ortalık yere saçtı.

Sonuçta festival iptal edildi amma kavgası MAHŞERE KALACAK beklentisi içinde olanlar yanıldı. Dün Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclisi toplantısı yapıldı; şehrin sorunlarından çok festivalin konuşulduğu bir meclis oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yokluğundaki mecliste hem muhalefet hem de CHP’liler eteklerindeki taşları döktü. Peş peşe sıralanan laflar hançer gibi saplandı.


Gelin kısaca kimin ne dediğine bir bakalım. MAHŞERE KALMAYAN HESAPLAŞMADA neler söylenmiş neler? Fitili kim ateşlemiş, kim bu tuzağa düşmüş?

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Altın Portakal Film Festivali ile ilgili tarihi krizin yaşandığı bir dönemde Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının “Bu ışıltılı hayatı biz seçmedik” paylaşımını gündeme getirdi.

Senirli, “Başkan Böcek, istifa etmeyen bürokratları eleştirip, ‘Işıltılı hayat yaşayan danışman ve bürokratlara gereğini yapacaktır. Bu iş bir an önce yapılmalıdır’ dedi.

Neydi bu konu? Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı’nın VIP araç içinde birlikte poz verip altına ‘Bu ışıltılı hayatı biz seçmedik’ yazılı bir paylaşım yapmıştı.


Tabi konunun muhatabı salonda olmadığı için talep şimdilik sonuçsuz kaldı. Sonrasında Böcek’i zora sokanlar istifa mı eder yoksa görevden mi alınırlar bilemem!

Laf lafı açtı, laf da festivalin kapısını açtı mecliste. Bu kez CHP'li meclis üyeleri arasında polemik başladı. Konu iptal edilen Altın Portakal ve Başkan Vekili Oktay Başaran’ın açıklaması.

CHP’li Şafak Otuzaltı, “Oktay Başaran festivalde yanlışa yanlış dediği için disipline sevk edildi. Bu iş bu kadar ucuz olamaz. Kepez CHP Örgütü kararlarını adam gibi gözden geçirsinler. Bu arkadaşımız kıymetlidir” diyerek Başaran’ı savundu.

Bu cümleler üzerine söz alan Başaran, “Bakanlık neden festivalden çekildi düşünmek lazım. Ben bir yanlışı paylaştım diye ihraç edilmek isteniyorum” diyerek serzenişte bulundu.

Ve ekledi, “Doğruları söylemekten, aktarmaktan hiç çekinmeyen, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilen bir adamım. Beni tanıyan iyi tanır. Ben çok iyi bir vatanseverim" dedi.

Başaran, Antalya Altın Portakal Film Festivali yönetimine de “Festival yönetimi ve sanat yönetmeni neden işten çıkarıldı? Madem hiç alakanız yok; Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden niçin elini ayağını çekmiştir? Jüri Başkanı Demet Akbağ, ‘Ben böyle bir organizasyonun içinde olmam’ diye neden çekildi hiç düşündünüz mü? Çok üzülerek söylüyorum bazen doğruya doğru diyebilmektir siyaset.”

Sonra söze Meclis Başkanvekili Mesut Kocagöz girdi. Kocagöz, “Bu aile içi meseledir, burada konuşulmaz. Başkan Böcek festivali yıl bitmeden en iyi şekilde yapacaktır” diyerek kavgayı sonlandırmaya çalıştı. Yani “Kol kırılır yen içinde kalır” dedi.

Fakat hesaplaşma sokağa taştı. Bu açıklamalardan sonra CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Şafak Otuzaltı'ya sert cevap verdi. Ölmez, bu kez ADAMLIK kavgası başlattı.

Ölmez, “Şafak Otuzaltı’nın Kepez İlçe Yönetim Kurulumuzun aldığı kararı kamuoyu önünde ‘Kepez İlçe Örgütü adam gibi karar alsın’ diyerek dile getirmiş olmasını üzülerek takip ettik. CHP yönetimi ve üyelerini ADAM olmamakla suçlamanın ne kadar talihsiz bir açıklama olduğunu ayrıca ADAM olmanın bir duruşa sahip olmak gerektiğinin bilinci ile bu yersiz açıklamayı partimizin ve kamuoyunun vicdanına sunuyoruz” diye tepkisini dile getirdi.

Vallahi bu CHP ve CHP’liler bir alem. Ne tartışmayı ne de kavga etmeyi inanın bilmiyorlar. Aile içinde konuşacaklarını veya konuştuklarını sokağa çıkıp ulu orta bağırarak ANONS ediyorlar.

Yani ne HELVA ne de HALVA demesini bilmiyorlar. Küçük bir fitil ateşlendi mi birbirlerini alıp yerden yere vuruyorlar. Kirlik çamaşırlarını ortalık yere döküveriyorlar!

Ama bir nebze yaşananlara ve söylenenlere bakınca HESAPLAŞMALARIN MAHŞERE BIRAKILMAMASI iyi oluyor. Çünkü herkes her şeyi net görüp anlıyor!


------------------

FAİZE ZORLUYORLAR!

Bir vatandaş elektrik faturasını internet üzerinden ödemek için epey uğraşmış. Elektrik faturalarını tahsil eden CK ELEKTRİK garip bir uygulama başlatmış! Ödeme şansınız yok.

Durum şöyle; Sizin faturanız var ve oturduğunuz yerden ödeme yapacaksınız. Sisteme giriyorsunuz ve TEK ÇEKİMDE yani PEŞİN ödeme yapmak istiyorsunuz.

Sağa bakıyorsunuz, sola bakıyorsunuz böyle bir seçenek hakkınız yok. Ya ne? Sistem sizi en az 2 TAKSİT ve daha fazla seçeneğe yönlendiriyor. Öyle bedava falan değil, FAİZİYLE!

Paranız var ama PEŞİN ödeme yerine FAİZLİ ödemek zorundasınız. Vatandaşın iletisine göre, İş Bankası kartı ile 1027 TL’lik fatura 2 taksit olunca 1432, 3 taksit olunca 2294 TL oluveriyor!

Garanti Bankası ile 2 taksit 2254, 3 taksit 3281 TL; Vakıfbank ile 2 taksit 2558, 3 taksit ise 3149 TL’ye kadar ulaşıyor. Maazallah 9 taksiti seçtiyseniz FAİZ ana parayı 2 kat geçiyor.

Yahu bu ülkenin Cumhurbaşkanı FAİZE karşı iken siz neyin peşindesiniz? Bu yaptığınız resmen insanları FAİZE zorlamak değil de nedir? Neden PEŞİN ödeme seçeneğiniz yok?

Hangi çağdayız arkadaş. Bir aklıselim çıkıp bunu önce vatandaşa sonra da bana izah ederse kamuoyunu bilgilendireyim ki FAİZ TUZAĞINA düşmesinler.