MAHALLE YANARKEN

Efendim; pandemiydi, savaştı, küresel krizdi derken vatandaş olarak son zamanlarda ciddi ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizler yaşamıyoruz. Tüm dünya yaşıyor.

***

Gel gör ki; evlere şenlik muhalefetimiz, dünyada yaşananları görmüyor. Göremiyor. Yahut da; işlerine öyle geliyor. Dillerinde tek kelam var; Açız, Aç! Bir de biz ‘’Kuva-i Milliye den geliyoruz’’ demezler mi. Hadi oradan!

***

Yav arkadaş! Kuva-ı Milliye’ci atalarımız hiçbir zaman açız, aç naraları atmadı. Gerçekten aç oldukları halde açız demediler. Siz aç değil, aç gözlüsünüz. İnanların kutsallarını, duygularını sömürerek şov yapıyorsunuz.

***

Son şovu perşembe günü Bay Kemal’den izledik. Malum bay Kemal zamlar geri çekilinceye kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini söylemişti. Gerçekten de ödememiş. 21 Nisan Perşembe günü elektriği kesilmiş. Bunu kendisinin yayınladığı videodan öğrendik.

***

Bay Kemal videosunda yine duygu sömürüsü yaparak özetle ‘’Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Elektrik faturasını ödeyebilirim aslında. Ama nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına bende oturmak istedim. Elektrik faturasını ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim ‘’ dedi.

***

Bay Kemal’e göre halkın yüzde 52 oyu ile seçilip ülkeyi yönetenler eşkıya imiş. Girdiği her seçimde kendisini yenenler eşkıya imiş. KDV’yi yüzde 18’den, yüzde 1’e indirenler, eşinden boşanan kadınlara, doğum yapan kadınlara bakıcı, yaşlı veya engelli aile bireylerine ve de bakıcılarına maaş bağlayanlar eşkıya imiş.

***

PKK’yı bitme noktasına getirenler, FETÖ’yü deşifre edenler eşkıya imiş. Ama; PKK’lılara özgürlük isteyenler, FETÖ’cüleri geri devlet kadrolarına yerleştirmeyi vat edenler, Allah’ın suyunu kazandıkları belediyelerde (neredeyse) elektrik faturalarına eşitleyenler, ulaşıma fahiş zam yapanlar halktan yanaymış. Bir de; Halil İbrahim sofrasına oturacakmış.

***

Bay Kemal! Halil İbrahim sofrası geceliği yüz bin liralık otellerde kurulmuyor. Ve o sofrada bir oturuşta kırk sekiz bin liralık balık yenmiyor. O yüzden seni ve şürekanı o sofraya oturtmazlar.

***

Eğer halkın yanındaysanız; HDP’nin desteği ile aldığınız belediyelerde Allah’ın suyuna ve ulaşıma yaptığınız fahiş zamları geri çekin. CHP’li belediyelerin yönettiği yerlerde yaşayan vatandaşlar; Elektrik faturası kadar, su faturası ödemeye başladı. Bu Türkiye tarihinde bir ilk…

***

Yine kazandığınız belediyelerde Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret oyu ile zam yapamayınca da; Basının karşısına çıkıp, gözlerinizi pörtleterek ‘’Belediyemizi batırmaya çalışıyorlar’’ demeyin. Demeyin ki; Halkçı olduğunuzu görelim.

***

YİNE ÇARK ETTİ

Bay Kemal’in şovu perşembe akşamı da devam etti. Ve o şovunda da faturaları bir hafta ödemeyeceğini söyledi.  E hani zamlar geri alınıncaya kadar ödemeyecektin. Her zamanki gibi; niye çark ettin yine?

***

BENDEN SÖYLEMESİ

Mahalle değil, Türkiye değil, dünya yanıyor Bay Kemal. Bırak saç taramayı… Zaten 2023’de, o koltuktan gideceksin. Bunu garantiledin. Saç taramaya devam edersen; 2023’ü bile göremeden o koltuktan gidersin. Haberin olsun…

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla arkadaşlar.