MAĞDURLARIN ‘KONUT’ İSYANI

Kepez ve Santral Mahallesi’nde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, evlerini teslim alamadığını ileri süren bir grup vatandaş eylem yaptı. Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, tüm bu olaylara kulak tıkadığını savundu.

Antalya’nın Kepez ve Santral Mahalleleri sınırları içerisinde, 1 milyon 300 bin metrekare alanda alan üzerinde yürütülen “kentsel dönüşüm projesi” hak sahibi ve vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. 2019 yılında teslim edilmesi gereken evlerine oturamayan vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önüne gelerek, Başkan Muhittin Böcek’e sitemde bulundular.

BİZİ REZİL ETTİLER

Hak sahiplerinden Zühre Taşdemir, “2019’da vereceğiz evlerinizi dediler. Hala evimi teslim etmediler. Pandemiyi bahane ediyorlar. Pandemi sürecinde herkes izin alıp çalıştı. Bu projede çalışabilirdi. Kiralarımızı da ödemiyorlar. Onlar yüzünden insanlar kendi kirasını ödemek zorunda kalıyor. Bizi rezil ettiler. Büyükşehir zamanında gelip, nasıl oy istediyse şu an da karşımıza çıkıp bize destek olacak. Ama görüyoruz ki, bizim karşımıza kimse çıkmıyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar belediye binası önünde “bundan sonra oy yok” sloganı ile tezahüratta bulundular.