MAESTRO HAKAN!

Bir zamanlar çöp dağlarının yükseldiği Kepez’de, koltuğa geçtikten sonra 13 yıllık başkanlık dönemindeki icraatlarıyla tarihe ismini altın harflerle yazdırmayı başaran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni yılda hayata geçirmeyi planladıkları hizmetleri müjdeledi. “Kepez’in Hakan’ı”, Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanlığı ile ilgili de önemli mesajlar verdi.

Faruk ÇELİK, Özge TOPTAŞ

LİDER MEDYA’YA ÖVGÜLER

Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgeyle ilgili müjdelerini ve hayallerini anlattı. Lider Medya Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar, Yazı İşleri Müdürü Faruk Çelik, Haber Müdürü Mustafa Kozak ve gazeteci yazar Ahmet Demir’i makamında ağırlayan Hakan Tütüncü, “2021 yılı Kepez Belediyesi’nin ve benim 13 yıllık yolculuğumuzun en parlak yıllarındandı. Lider Medya’nın Kepez’de konuşlanması da bu yıl bizim unutamayacağımız gelişmelerden biriydi. Bölgemizde güzel bir medya kuruluşuna ev sahipliği yapıyoruz. Antalya’nın lider hastaneleri Kepez’de. Antalya’nın lider okulları Kepez’de. Antalya’nın Lider Medya’sı da Kepez’de. Yani Kepez nerden bakarsak bakalım 2021’i altın yılı olarak kayıtlarına geçirdi” şeklinde konuştu.

8 MAHALLE MODERNLEŞECEK

Geçtiğimiz günlerde Kepez Belediyesi tarafından, Masa Dağı’nda bulunan Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim mahallerini 1/1000 ölçekli revizyon imar planı uygulamasıyla tapularına kavuşturdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tütüncü, “2022 yılı hızlı başladı. 2022 yılına da bambaşka bir enerjiyle giriyoruz. 2022 yılının birinci en önemli işi, 8 mahallenin modern bir çevreye kavuşturulması olacak. 2022 yılında bunu yaptığımız takdirde gecekondu olgusunu Kepez’den kaldırıyoruz. Bu bizim için tarihe geçeceğimiz bir fırsat ve imkan. 2022 yılıyla birlikte mülkiyet dokusu problemi çözülünce Yeşil Kuşak’taki alanlar belediyenin ya da devletin mülkü haline geliyor. Yavaş yavaş oradaki vatandaşlarımızı da yeni binalar yapıldıkça tahliye etmek suretiyle Yeşil Kuşak Projesi’ne de kapı aralamış olacağız” dedi.

SANAYİ MÜZESİ HAYALİ

En büyük hayalini ilk defa Lider Medya’ya anlatan Başkan Tütüncü, şu şekilde dile getirdi: “Kepez’deki eski Pil Fabrikası yerleşkesinin bir Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi kararı da önemli işlerden biri oldu. Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız yapacak. İlerleyen dönemlerde Dokuma Park ile birleştireceğiz, bir kütüphane daha ekleyeceğiz. Pil Fabrikası’yla ilgili benim en büyük hayalim, fabrikanın içerisine Türkiye’nin en güzel Sanayi Müzeleri’nden birini kuracağız. Çok büyük bir proje olacak, şimdi planını projesini yapıyoruz. Bunu ilk defa size söylüyorum. Pil Fabrikası’nda Necmettin Erbakan’ın izlerini ortaya çıkaracağız. Türkiye’nin sanayi tarihini anlatan büyük projenin adı da ‘Necmettin Erbakan Sanayi Müzesi’ olacak. Türkiye’nin havacılık alanındaki ilk başarılarından, Vecihi’den Nuri Demirağ’a kadar uzanan tarihten başlayarak 1960’taki otomobil denemesi, organize sanayinin tarihleri, motor üretimi gibi hikayeleri anlatan güçlü bir sanayi müzesini kazandıracağız.”

BÜYÜKŞEHİR SİNYALİ

Büyükşehir Başkanlığı ile ilgili açıklama yaparak, başkanlığa göz kırpan Başkan Tütüncü, “Herkes, ‘Kepez değişti, Kepez nerden ne günlere geldi, Kepez arka mahalleydi, şimdi gördüğümüzde inanamıyoruz’ diyor. Buna benzer birçok yorumlar yapılıyor. Ben istiyorum ki, burada güzel olan her şey, böyle güçlü bir iktidar, hükümet varken, Antalya’ya ilgi duyan Sayın Cumhurbaşkanımız başımızdayken, buradaki her türlü iyilik ve güzellik Antalya’nın diğer ilçelerinde de yaşansın” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GÖREVİ”

Bölgeye alternatif güzergâhlar açarak trafik sorununa çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Biz Masa Dağı’nı alternatif bir güzergâhla Varsak’ın içine bağladık. Diğer bir yolla hastaneyi Duacı’ya bağladık. Diğer bir yolla da hastaneyi Kütükçü’ye Kuzeyyaka’ya bağlattık. Geçtiğimiz yıl hastaneyi Göçerler’e, Erenler’e bağlamıştık. Bu yıl yeni bir hedefle hastaneyi Antalya Bulvarı’na doğrudan bağlıyoruz. Bu yol sadece hastanenin bereketini mi dağıtacak? Hayır, Antalya’nın şu an trafik yükünü de hafifletecek. Trafikten ben sorumlu değilim. Ama Antalya’ya o kadar güzel alternatif güzergâhlar açıyoruz ki ve bunların hepsini kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Bu yılın sonuna vardığımız zaman Varsak’tan çıkan bir kişi Antalya Kavşağı’na sadece 3 dakika da gidecek. Antalya’da trafik sorununun çözümüne ilişkin en önemli işlerden bir tanesi alternatif güzergâhlar yapmak. Bunlara ilişkin çok önemli adımlar attık. Bu benim görevim değil, Büyükşehir Belediyesi’nin görevi” ifadesine yer verdi.

ÇAMUR VE ÇİRKEF SİYASET

Balık Pazarı’nın 52 esnafın aynı anda ticaret yaptığı, şehre hizmet sunduğu bir ortam haline geldiğini anlatan Başkan Tütüncü, pazarın inşaatında yapılan mescidin yıkılarak kaldırıldığı şeklindeki iddialara şu şekilde yanıt verdi: “Muhalefetin projelerimize ilgi duymasından büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Ama oradaki yaklaşımların hiçbirisinin doğru olmadığını ifade etmeliyim. Biz müteahhittin eline bir proje vermişiz ve bu imalatı istiyoruz demişiz. O bizim istediğimizin dışında bir imalat yapmış. Bizde müteahhitte bu olmamış bunu düzelt demişiz. O da karkas bir bina vardı, onu yıkmış yerine yenisini yapıyor. Dolayısıyla muhalefetin haline ben gerçekten üzülüyorum, acıyorum. Bu muhalefet dürüst bir muhalefet değil. Yaptıkları ne ahlaklı bir siyaset, çamur ve çirkef bir siyaset olarak nitelendirebiliriz.”

BİLİM FESTİVALİ MÜJDESİ

2022 yılında Kepez için ikinci önemli çalışmalarına değinen Başkan Hakan Tütüncü, “İkinci en önemli çalışmalarımızdan biri de gençlerin bilimsel çalışmalarına fevkalade büyük destekler vermek. Kepez’e ülke çapında hatırı sayılır bir Bilim Festivali’ni şehrimize kazandırmak. Teknofest benzeri bir yapıyı Konya, Bilim Merkezi vasıtasıyla bilim şenliğine dönüştürdüyse, bizde şehrimize böyle bir Bilim Festivali’ni kazandırmayı düşünüyoruz. Dahası Bilim Merkezi’mizde icat geliştiren gençlerimizi belediye olarak desteklediğimiz, projelerine üretim imkânı sunduğumuz Bilim Merkezi’miz vasıtasıyla Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bilim yarışmaları gönderdiğimiz, onların ufkunu açtığımız bir sene hedefliyoruz. Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olan Gülveren Kütüphanesi’ni hayata geçirmek önemli projelerimizden birisi” ifadelerini kullandı.

“KEPEZ’E IŞILTI SAÇIYOR”

Başkan Tütüncü, yapılmakta olan Antalya Şehir Hastanesi’nin Kepez’in her tarafına ışıltı saçtığını ifade ederek, “Kepez Hastanesi’ni düşünün, günde 30 binden fazla insan girip çıkıyor. Etrafındaki hareketliliği de hesaba kattığımızda kocaman bir bölgenin ihya olmasını sağlayan bir yatırım aslında hastane. Belediye’nin önünden geçen Yeşilırmak Caddesi’nin doğu kısmındaki bütün mahalleleri nasıl Kepez Devlet Hastanesi ihya ettiyse, şimdi bütün Kepez’i de şehir hastanesi ihya edecek. Antalya Şehir Hastanesi, bin 78 yataklı olarak Kepez’e kuruluyor ve 2023 yılında kapılarını açacak. Hastane etrafındaki mahallelerde temsili tapu töreni gerçekleştirilen yer sahipleri Kentsel Dönüşüm için anlaştıklarında en az 2 yıl devletten kira yardımı alabilecekler. Hastane etrafında da hareketlilik olacak, eczane, restoran, taksi gibi birçok sektör istihdam sağlayacak. Dolayısıyla hastane zirvede bir elmas ve bu elmas Kepez’in her tarafına ışıltı saçıyor” diye açıkladı.

KEPEZ’İN 2021 ÇALIŞMALARI

Başkan Hakan Tütüncü, belediyesinin 2021 yılındaki çalışmalarına şöyle değindi:

“Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’nde vatandaşlarımıza son derece konforlu, lüksü içinde barındıran, güzel bir yaşam armağan etmiş olduk. Yeşil Belediyecilik anlayışıyla yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğümüz adeta canlı ağaç ve bitki müzesi halinde olan 23 bin 500 metre içindeki Botanik Bahçe’ydi. 3 milyon 500 bin metrekarelik bir yeşil alanı hemşerilerimize armağan etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve bu kesinlikle Türkiye’de bir rekor. Tarıma yönelik farkındalık projelerimizden Antalya Orman Çiftliğimiz, yazın öğrencilerimizin ekim, dikim yaptığı, aynı zamanda da güzel vakit geçirdiğimiz bir dönem oldu. Çiftçilerimize yedi dönem tohumları, ürettiğimiz çiftlikteki hububattan verdik. Türkiye’de ikinci örneği olmayan, tır dorsesinin içerisinde mamografi cihazlarından kadın hastalıklarıyla ilgili kanser türlerini tespit eden aletlere ve uzmanlara kadar böylesi bir Kadın Sağlığı Merkezi’ni hayata geçirdik. Pandemi de devletin resmen tanıdığı, yetkili bir sağlık kuruluşu olarak Kepez Belediye Sağlık Merkezi Antalya’nın bütün ilçelerinde koronavirüsle mücadele kapsamında tıbbi destek sağladı. Hedeflerimizden biri olan ALO 211 uygulaması hizmetini de devreye sokmak önemliydi.