Maestro

Maestro

Antalyaspor için geçen sezonun ikinci yarısından itibaren yaşanan o muhteşem yükselişin ilk adresiydi Denizli... 11 maçlık kazanamama serisinin ardından deplasmanda Denizlispor karşısına çıkan Kırmızı-Beyazlılar, üzerindeki büyük baskıyı Ege temsilcisi karşısında atmış ve sahadan 3-0 galip ayrılmıştı.

İki ekip son kez karşılaştıklarında durumu hiç de iç açıcı olmayan Antalyaspor, bu kez rakibine karşı liderliğe yükselebilmek için rakip oldu. Düşük bir olasılık olsa da 4 farklı alınacak bir galibiyet Antalyaspor'u ligin yeni lideri yapacaktı.

Kırmızı-Beyazlılar, liderlik hesabı yaptı mı bilinmez ama maçın ilk dakikasından itibaren zirve yarışından kopmak istemeyen bir takım hüviyetinde rakibinin yarı sahasından neredeyse hiç çıkmadı. Kazanacağını maçın hemen başında belli etti. Skorun 1-0 olması, karşılaşmanın zor kazanıldığı yanılgısına sokmasın kimseyi...

Bunda Nuri Şahin'in takıma yaptığı etkinin payı büyük. Kariyerinde pek çok önemli karşılaşmaya çıkmış olan Nuri Şahin, tıpkı bir maestro gibi takımı idare etti. Savunmadan çıkarken de hücum organizasyonu yapılırken de oyunun içinde hep Nuri Şahin vardı.

Bu sezon o hep beklenen Avrupa hedefinin gelip gelmeyeceği için yorum yapmak çok erken olsa da Kırmızı-Beyazlıların ayaklarının her zamankinden daha emin olarak yere bastığı ve ne istediğini daha iyi bildiği bir gerçek.