'Maden' faciası Uslu’ya emanet

Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel kazaların önlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyon başkanlığına AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi.

Meclis Araştırma komisyonu üye seçimine dair karar 19 Nisan 2024 tarihli 32522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Atay Uslu’nun başkanlığındaki komisyonun Başkanvekilliğine AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Komisyon Sözcülüğüne MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, katip üyeliğine CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül seçildi.


'ÖNCE İNSAN, ÖNCE ÇEVRE'

Herkesi derinden etkileyen ve üzen İliç kazasının araştırılarak tetkik edilmesinin ve bundan sonra oluşabilecek kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması amacıyla TBMM’de grubu bulunan siyasal partilerin ortak kararı ile "İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu" kurulduğunun bilgisini veren Atay Uslu, "Komisyonumuz 22 milletvekilinden oluşmaktadır. Araştırma Komisyonu milletvekilleri olarak bir ve beraber hareket ederek 'önce insan, önce çevre' anlayışıyla çalışacağız. İhmalleri ortaya çıkarmak, kriz yönetiminden önce risk yönetimin esas olduğu politikaları oluşturmak için başka bir ifadeyle olumsuzlukları onarmak daha önemlisi olumsuzlukları önlemek için çalışmalarımızı yapacağız" şeklinde konuştu. BASIN BÜLTENİ


KOMİSYON İLK TOPLANTISINI YAPTI

Erzincan İliç ilçesinde altın madeninde meydana gelen kazayı araştırmak üzere kurulan komisyon toplandı. Komisyon Başkanı Atay Uslu, iki işçiye Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi. Uslu, komisyonun hem İliç'teki kazayı hem de diğer kazaların önüne geçmek için çalışacağına dikkat çekerek, komisyonun bütün siyasi partilerin ortak kararıyla kurulduğunu ifade etti.