MACRON’UN RESTİNE REST

Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi Başkanı Neşet Gündüz, Fransa Devlet Başkanı Macron’un Türk ürünlerine karşı boykot çağrısı yapmasının üzerine bazı Fransız uyruklu markalar için boykot çağrısı yaptı

Fransa’nın İslam'a ve Müslümanlara yönelik baskılarının artmasının ardından Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkeleri Fransız mallarını boykot etme kararı aldı. Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un çağrısı üzerine Türk ürünlerini raftan indirdiğini açıklayan Fransız kökenli market ve akaryakıt firmaları için Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi’nden boykot çağrısı geldi. Dernek Başkanı Neşet Gündüz, “Fransa devlet başkanı Türk ürünlerine karşı boykot çağrısı yapmıştır. Bu yetmezmiş gibi bazı Arap devletlerini de eteklerine takarak Türk ürünlerine karşı boykot kararı almalarını sağlamıştır. Bir boykot için o ürünün ayıplı veya hileli olması gerekir. Fransa hiçbir şekilde hukuki bir süreç başlatmadan Türk ürünleri için boykot çağrısında bulunabilmesi hem hukuksuz, hem de o çok dillerinden düşürmedikleri sözde demokrasi ve ifade özgürlüklerine ters düşmektedir” diye konuştu.

ÖLÇÜLÜ YAKLAŞIM KARARI

Türkiye’nin Fransız ürünlerine karşı boykot çağrısını desteklediklerini belirten Başkan Gündüz, “Türk hükümeti tüm olgunluğuna ve sabrına karşı uluslararası mütekabiliyet esasına dayanılarak Fransız ürünlerine karşı boykot çağrısında bulunmuştur. Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi olarak geçen hafta başlayan ürün boykotları sürecinde tüketicilerimiz ve devletimizin politikasına uygun olarak boykot kararını desteklediğimizi beyan ediyoruz. Amacımız her iki ülke sağlayıcı, satıcı, emekçilerini ve tüketicilerimizin hukuki haklarını koruyabilmek. Fransız ürünlerine karşı boykotumuzu, geri adım veya özür dilenmesi karşılığında olumlu yaklaşacağımızı beyan ettik. Cumartesi gününe kadar olumlu bir yaklaşım görülmediğinden dolayı hem tüketiciler, hem de ürün, hizmet emekçilerinin zarar görmemesi adına ölçülü bir yaklaşım sergileme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

FRANSIZ ÜRÜNLERİNE TAKSİTLİ BOYKOT

Boykot’a Fransız uyruklu bir market zinciri ve akaryakıt istasyon firmasıyla başladıklarını dile getiren Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Fransa’dan geri adım gelmezse yeni ürünleri de boykot listesine ekleyerek süreci devam ettireceklerini vurguladı. Gündüz, “Öncelikle bilinen Fransız mallarının yüzlerce çeşit ürünleri mevcuttur. Tüketicilerimizin birçok ürünü akılda tutmaları ve seçme şansları çok azdır. Bizde tek tek ürünleri saymaktansa tüketicilerimizi akıllarında kalabilecek iki marka üzerinde durduk. Bir akaryakıt istasyonu ve bir alışveriş market zinciri, Türk ürünlerine karşı boykot kararı alarak raflarından indirmiştir. Hiçbir hukuki süreç Türk ürünlerine yapılan boykot haksız rekabet kurallarına göre suçtur. Antalya Tüketiciler Birliği Antalya Şube olarak tüketicilerimizden beklentimiz belli bir müddet için bu iki firmadan alışveriş yapmamalarıdır. Yine Fransa’dan geri adım gelmez ise her hafta iki yeni marka ilave ederek boykot sürecini devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

FATMA ARSLAN