ALANYA GERİ DÖNDÜ

Son haftalarda istediği sonucu alamayan Alanyaspor, Başakşehir karşısında kendisini buldu. Son şampiyonu 3-0 mağlup eden Turuncu-Yeşilliler, zirve yarışını sürdürdü

Süper Lig'in 16. haftasında son şampiyon Başakşehir'i ağırlayan Alanyaspor, sahadan 3-0 galip ayrıldı. Son 6 haftada tek galibiyet alan Turuncu-Yeşilliler, rakibi karşısında iyi futbolla birlikte aldığı 3 puanla zirve yarışını sürdürdü. Antalya ekibine galibiyeti getiren goller; 19. dakikada Bareiro, 27. dakikada Moubandje ve 83. dakikada Tayfur Bingöl'den geldi.
2. KEZ KAZANDI
Bugüne kadar 8 kez karşılaşan iki takımdan Alanyaspor, rakibini sadece 1 kez yenebilmişti. Turuncu-Yeşilliler, rakibine karşı aldığı tek galibiyeti de kendi evinde elde ederken, yine kendi sahasında ikinci zaferini yaşadı.
EVİNDE ZİRVEDE
Alanyaspor, bu sezon evindeki üstünlüğünü Başakşehir karşısında da sürdürdü. Süper Lig'de iç sahada en başarılı takım olan Alanyaspor, 8. maçında 6. galibiyetini alırken, 2 mücadelede ise rakiplerine birer puan verdi. Başakşehir ise deplasmanda çıktığı 8 maçın sadece 2 tanesinde gülerken, 1 beraberlik ve 5 de yenilgi aldı.

KORAY GEÇGEL