LUYİNDAMA’DAN ÖNCE LUYİNDAMA’DAN SONRA…

Geçen sezon göreve başladığında denediği ve sonrasında vazgeçtiği 3’lü savunma sistemi, yeniden Nuri Şahin’in favorisi oldu. 2-0 kazanılan Sivasspor deplasmanında denenen 3 stoperli sistem, Karagümrük maçında da aynen uygulandı. Hem de Ömer Toprak’ın sakatlıktan dönmesine rağmen ilk 11’de değişiklik yapılmadan…

Kadrosunda 3 golcü bulunduran Andrea Pirlo için Nuri Şahin’in bu sistemi, bulunmaz fırsat oldu. Borini’nin yokluğunda yine golcü bir isim olan Colley’yi ilk 11’e alan Pirlo, bunun meyvesini de çok kısa sürede aldı.

Sivasspor hücum oyuncularına nefes aldırmayan, 90 dakika pozisyon dahi vermeyen o savunma, Karagümrük karşısında 4 dakika dayanabildi. Sol taraftan Diagne’nin yerden yaptığı orta, Antalyaspor’un yerleşik savunma hattının bakışları karşısında Colley ile buluştu ve Karagümrük neredeyse maça 1-0 galip başladı.

Dakikalar 7’yi gösterdiğinde bir kez daha Antalyaspor kalesi golle burun buruna kaldı. Kouassi’nin bomboş pozisyonda topu Alperen’e nişanlaması, Kırmızı-Beyazlılar için erken bitebilecek bir maçı engellemek anlamına geldi.

Yine de Karagümrük’te 2’nci gol gecikmedi. 19’uncu dakikada Luyindama’nın ıskasıyla topla buluşan ve pul pul dökülen Antalyaspor savunmasının içinden geçen Diagne, çok çok yavaş şutla kaleci Alperen’i avlayarak, takımı adına büyük avantaj sağladı.

Dakikalar 26’yı gösterdiğinde 3’lü savunma hatasından vazgeçen Nuri Şahin, savunmanın el bombası Luyindama’nın yerine Ghacha’yı oyuna alarak savunmayı 4’ledi, skor 2-0 Antalyaspor aleyhindeyken…

Dizilişte yapılan değişikliğin ardından deyim yerindeyse ölü takım, dirildi. İlk tehlikeli atağını 32’de yapan Antalyaspor; Ghacha, Nakajima, Larsson iş birliğinde golle burun buruna geldi, ancak Viviano harika bir kurtarışla umutlara izin vermedi.

32’de silkelenen Antalyaspor, rakibi sürklase ederken, golün sinyallerini de yoğun bir şekilde verdi. 35’te Haji Wright, 42’de Güray Vural, 45+2’de de Veysel Sarı’nın golleri mucize bir geri dönüşe imza atarken, Nuri Şahin’e, “Bizim sistemimiz” budur mesajı verildi. Tabii oyunda kaldığı 26 dakika içerisinde büyük hataların adresi olan Luyindama’nın kenara geçerek, maçı takip etmesinin etkisi de büyük oldu.

İkinci yarıda daha çok oyunu yavaşlatma çabasına giren Antalyaspor, dakika 66’yı gösterdiğinde bu kez Fedor Kudriashov’un büyük hatasında kaleciyle karşı karşıya kalan Diagne, topu dışarı gönderirken, Kırmızı-Beyazlı kale büyük bir tehlikeden kurtuldu.

Alınan bu zafer, pek çok açıdan kazançlı bir karşılaşma oldu. 3’üncü maçtan alınan 9 puan öz güveni bir kat daha artırırken, Nuri Şahin için de kazanan takım ya da kazanan sistem bozulmaz anlayışını yerle bir etmiştir. Tabii bunun yanında düşme hattıyla olan farkın da açılması ayrı bir güven duygusu yaratacak