LİYAKATSIZLIKTA CHP ÇIĞIR AÇTI

CHP liyakatsızlıklarına bir yenisini daha ekledi. Alanyalı vatandaşlar, Antalya Büyükşehir kadrolarına liyakata bakılmaksızın CHP’li ve İYİ Partili isimlerin atanmasına tepki gösterdi. Son olarak CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nda eskiden yöneticilik yapan özel bir öğretim kurumunun sahibi Can Baysal’ın, kurulacak olan etüt merkezine atanması tepkilere yol açtı. En büyük tepkiyi ise AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı verdi. AK Partili yetkililer, “Bize liyakat yok diyenler, liyakat nerede?” dedi.

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin atamalarına tepki gösterdi. AK Parti’nin Alanya’daki tüm kadroları, sosyal medya üzerinden Can Baysal'ın 3 Ocak'ta Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin açacağı etüt merkezi kadrosuna alınmasına #LiyakatNerede etiketi ile tepki gösterdi. Yapılan paylaşımlarda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerine CHP’li Pınar Vural, hukuk danışmanlığına Müge Gezginci, ATASEM’e Ecem Hacıeyüpoğlu ve son olarak kurulacak olan etüt merkezine Can Baysal’ın atanması eleştirildi.

“KOLTUK KAVGASINI TERCİH ETTİLER”

Konuyla ilgili ve CHP’nin siyaset anlayışını gazetemize değerlendiren AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, “CHP ulusal ve yerel siyasette malzeme arayıp itham, iddia ve yalanlarını sürekli tekrar etmekten yerel yönetimlerini fazlasıyla ihmal etmiştir. Görünen o ki yerel yönetimlerinde ne oluyor, ne bitiyor bir haberdir.  Üstüne üstelik kendi içlerindeki kavgaları çözememişken bir de iktidara göz dikme cesaretini sergilemeye çalışıyorlar. Kendi Belediye Başkanları hastalık ile savaşırken hizmet yerine koltuk kavgasını tercih ettiler. Personel alımları hangi standartlara istinaden yapılıyor? Büyükşehir’in şuan ki hizmetlerine gelince, Alanya merkezde ve kırsalda üstüne düşen hizmet görevini layıkıyla yerine getirmediği gözle görülür bir hal almıştır. Koltuk kavgaları ve iç savaşlarından hizmete sıra bir türlü gelmemiştir. Görüyoruz ki CHP’de sular durulmuyor ve durulmayacak. CHP bu bakımdan tam bir facia örneğidir. İçlerindeki rezilliklere bakmadan önlerine gelene çamur atmayı, itibar suikastı yapmayı siyaset kılıfıyla örtmeye kalkanların maskelerini elbet bir gün düşüreceğiz. Kişisel çıkarlar uğruna rant sağlayanlar aslında halkımıza büyük saygısızlık yapmaktadırlar. Bırakın ulusal siyaseti, siz elinizdeki yerel yönetimlerinizde ki sulhu sağlayın” şeklinde konuştu

ALANYA ATAMALARI ELEŞTİRİLDİ

Öte yandan Alanya’daki CHP’li ve İYİ Partili bu isimler atanırken liyakatın göz ardı edildiğini belirten AK Partililer, “Hükümeti her zaman, tamamen onların ağzı ile ‘yandaşlara yol veriyorlar’ diye eleştirenler, liyakattan bahsedenler Alanya’daki bütün görevlere tamamen sofralarının kenarındaki kişileri yerleştiriyorlar. Kılıçdaroğlu bizim yönettiğimiz belediyelere bakarak iktidara gelince ne yapacağımızı görürsünüz derken bir bildiği varmış. Hangi CHP’liler alınacak merakla bekliyoruz” dediler.

“CAN BAYSAL'IN YÖNETECEĞİ DERSHANE ACABA KİMİN?”

Sosyal medyadan açıklama yapan Ak Parti Alanya İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Bozkurt, “Kılıçdaroğlu bizim yönettiğimiz belediyelere bakarak iktidara gelince ne yapacağımızı görürsünüz derken bir bildiği varmış. Son atama olan Can Baysal’ın yöneteceği dershane binası acaba kimin? Daha hangi CHP’liler alınacak? Bu görevlendirmeler yapılırken ne türlü bir yeterlilik aranmıştır? Belediye kazanılırken herkesin belediyesi olacağız diyenler güzel ve maaşı yüksek yerlere çalışan alırken yeterlilik olarak siyasisi geçmişlere bakar oldular” ifadelerine yer verdi.

“DAHA HANGİ CHPLİLER ALINACAK”

Ak Parti Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Güven, konuyla ilgili twitter hesabından, “Kılıçdaroğlu bizim yönettiğimiz belediyelere bakarak, iktidara gelince ne yapacağımızı görürsünüz demişti. Ne demek istediğini şimdi anlıyoruz. Büyükşehir kadrolarına daha hangi CHP’liler alınacak merakla bekliyoruz” diye konuştu.

“HAYIRLI OLSUN DEMEK İSTİYORUZ”

Ak Parti Alanya İlçe Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanı Semih Ersoy ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yer aldığı bir fotoğrafı paylaşarak, “Yaklaşık 2 yıl önce yerel yönetimin değişmesinden sonra Alanya’daki görevlendirmelere bir hayırlı olsun demek istiyoruz. Hükümeti her zaman yandaşlara yol veriyorlar diye eleştirenler Alanya’daki bütün görevlere sofralarının kenarındaki kişileri yerleştiriyorlar” ifadelerini kullandı.

MAHSUM ALTAŞ