45'LİK

Antalyaspor - Başakşehir maçına Türk futbol kamuoyunun bakış açısı, iki takımın mücadelesinden ziyade iki teknik adamın rekabeti olarak bakıldı.

Nuri Şahin vs. Emre Belözoğlu...

İki teknik adamın benzer yanları oldukça fazla. Futbolculuk döneminde büyük başarılar imza atmış, A Milli Takım'ın unutulmaz oyuncuları ve kısa zaman önce futbolu bırakarak diplomasız olarak teknik adamlığa soyunmuş, gelecek yıllarda büyük beklentilerin oluştuğu iki isim...

Geçen sezon kısa da olsa Fenerbahçe'nin başında önemli işlere imza atan Emre Belözoğlu, Başakşhir'deki görevine de hızlı başladı. Beşiktaş karşısında 3 puana imza atan Belözoğlu'nun rakibi yine sansasyonel bir şekilde saha kenarına gelen Nuri Şahin oldu.

Geçen hafta oynanan Sivasspor karşılaşmasına farklı bir oyun anlayışıyla çıkan, sonuç haricinde başarılı da olan Nuri Şahin, evindeki ilk maçında da kafasındaki yapıdan vazgeçmeyerek çıktı. Saha dizilişi ve ilk 11'ini değiştirmeyen genç teknik adamın öğrencileri tıpkı Sivasspor maçında olduğu gibi yine hücumu düşünerek maça başladı.

Tam oyuna ağırlığını koyduğu, 'her an gol gelebilir' dendiği bir dönemde Başakşehir'in öne geçmesi tam anlamıyla şanssızlık oldu. 32. dakikada kadar savunmada hatasız oynayan Kırmızı-Beyazlılarda Veysel Sarı'nın yaptığı hatanın cezasını Berkay Özcan kesti.

İlk yarı bu sonuçla biterken ikinci yarıda daha istekli bir Antalyaspor bekledik, ancak gerçekleşmedi. Haji Wright ve Gökdeniz Bayrakdar hamlelerini kullanan Nuri Şahin'in ekibi istediği pozisyonları üretmekte ilk yarıdan daha çok zorlandı. İlk golün kahramanı Berkan Özcan, bu kez 56'da sahneye çıkarken, Antalyaspor'un da bütün umutlarını bitirdi.

Bu dakikadan sonra oyunun hakimiyetini tamamen rakibe bırakan Antalyaspor'da ilk yarının yıldızlarından Doğukan Sinik, Hakan Özmert, Fredy gibi isimler tamamen oyunun dışında kaldı.

Özetle; Antalyaspor, Sivasspor maçının bir tekrarını yaşadı. İlk yarıda rakibine karşı üstünlüğünü hissetiren, ancak ikinci yarıda tel tel dökülen bir görüntü çizdi. Nuri Şahin ile birlikte bazı mantalitelerin değiştiği ortada, ancak 45'lik performans 90'a yayılamazsa sorun büyük...