LİGDE KALALIM BAŞKA ŞEY İSTEMEYİZ

Geçtiğimiz hafta yaşadığımız rezalet sonuç sonrası Farioli maça oldukça farklı bir kadro ile çıktı. Tam 2 maç üst üste aynı kadro ile çıktık ve ilk 11’miz belli derken oyundan memnun olmayan hoca tam 6 oyuncuyu değiştirerek yepyeni bir kadroyu sahaya sürdü. Geçtiğimiz haftadan değişmez stoperler Fatih ve Furkan, kaptan Efecan, kaleci Runarsson ve tek forvetimiz Hassan kalmıştı. Eğer muadilleri olsa hoca onları da değiştirirdi belki de ama bu isimler değişmez mecburi isimler.

 

Her zaman alışık olduğumuz topa sahip olma ve bol paslı oyun yerine bu maçta 5’li savunma düzeni, önlerinde 3 tane prese oyuncusu ve ileride Efecan ile Ahmet Hassan düzeni ile yer aldık. Trabzonspor’un en güçlü yanı olan orta sahasını sahadan silmek isteyen Farioli, Lusamba, Umut ve Efkan ile bunu fazlasıyla başardı. Topu kaptığımız hızlı çıktığımız bir anda Efecan’ın bireysel yaptığı başarılı koşu ve güzel bir çalım ile golü bulduk. Trabzon orta sahasının ligin başından beri bu kadar çaresiz kaldığını görmemiştik. Ne bir pozisyon üretebildiler ne de savunma yapabildiler. Tamamen yüklenmeye başladıkları ilk yarı boyunca da kalabalık savunmayı aşamayan Karadeniz ekibi 2 de gol gördü kalesinde. Gollerde Efecan ve Hassan’ın katkısı vardı ve son anlarda yapılması gereken şeyleri yaptıkları güzel bir maç geçirdiler. Gerçekten bu yol izlediğim en iyi 45 dakikaydı. Üstelik bunu Trabzon gibi güçlü bir ekibe karşı başardık.

 

Trabzonspor ikinci devreye iki oyuncu değişikliği ile başlarken Abdullah Avcı’nın bu değişiklikler ile ne amaçladığını anlamadım. Maç boyu sahada silinen orta saha yerine stoper ve hücum oyuncusunu değiştirdi. Üstelik kenarda Hamsik, Yusuf Yazıcı, Bardhi ve Doğudan gibi kaliteli ayaklar varken. Bu saçma değişiklikler maçta pek bir şey değiştirmedi. Yine Trabzonspor’un asla sonuçlanmayan cılız atakları ve hızlı çıkan Alanyaspor’un gole yaklaştığı anları izledik. Bu oyun ilk yarının kopyası bir skor vaad etti bize. Öyle de oldu ve Alanyaspor Eduardo ve Yusuf ile bulduğu iki güzel gol ile farkı açtı ve skoru 5-0’a getirdi. Son dakikalarda moral ve motivasyon olarak da düşen Trabzonspor makus tarihine yenik düştü. Böyle devam edelim ve ligde kalalım başka bir şey istemeyiz.